Resultaten x
Binnenland

Dit zijn de immense gevolgen voor FC Twente na degradatie

Het doek viel gisteren (zondag) definitief voor FC Twente. In Gelredome voltrok het doelscenario zich voor de Enschedese club. Vitesse won afgetekend met liefst 5-0 van het terneergeslagen FC Twente. De club pakte in 2010 nog de landstitel, maakte Europese droomavonden mee tegen Internazionale, Tottenham Hotspur en Schalke 04, maar is door jarenlang wanbeleid te voeren afgegleden naar de krochten van het Nederlandse voetbal. Wat zijn de gevolgen voor The Reds?
30-04-2018 12:00 door Marc Gunterman

De degradatie heeft verstrekkende gevolgen voor FC Twente. Er volgen onder andere massale ontslagen op kantoor en de begroting krimpt met zo'n vijftien miljoen euro. Dit werd vanochtend duidelijk op de persconferentie van de Enschedese voetbalclub.

Snijden

De begroting van FC Twente werd voorafgaand aan dit seizoen vastgesteld op dertig miljoen euro. Dat was een begroting waar clubs als AZ en Vitesse niet over kunnen meepraten. FC Twente had op de traditionele topdrie na de grootste begroting van de Eredivisie. Hoe heeft het dan toch zo kunnen lopen? De begroting voor volgend seizoen wordt naar aller waarschijnlijkheid vastgesteld tussen de achttien en twintig miljoen euro. Het is de bedoeling dat FC Twente binnen een seizoen weer terugkeert naar de Eredivisie, maar daar zal dan een goed onderbouwd plan voor moeten komen. 

Hoofdsponsor

De hoofdsponsor van FC Twente, Pure Energie, blijft hoogstwaarschijnlijk verbonden aan de club. Het is volgens interne bronnen bij FC Twente nog niet zeker dat de stadionnaam intact blijft, al is daar wel een overeenkomst mee gesloten. Grolsch is en staat voor Tukkerland. Het is voor FC Twente een enorme inkomstenbron. Net als dat Bitburger dat is voor Borussia Mönchengladbach en Schalke 04. Clubs net over de grens bij Enschede. Naast de twijfelachtige fases over sponsoren is het eveneens onduidelijk of commercieel directeur Jan van Halst en Erik Velderman aanblijven bij de club. Beiden staan onder hoogspanning en de toekomst lijkt uit te moeten wijzen of de club met ze door wilt.

Contracten

FC Twente heeft een grote selectie en telt twintig spelers met een doorlopend contract. De helft heeft een degradatieclausule laten opnemen in hun contract waardoor ze de club kunnen verlaten. Dit zijn Adam Maher, Mounir El Hamdaoui, Danny Holla, Hidde Ter Avest, Jos Hooiveld, Thomas Lam, Luciano Slagveer, Adnane Tighadouini en Cristian Cuevas. Zij zullen de club naar aller waarschijnlijkheid verlaten en hun geluk elders gaan beproeven.

Kantoor

Buiten het feit dat het 'catastrofale' gevolgen heeft voor de selectie en de gezaghebbers binnen de club, moet er ook op kantoor worden gesneden in het personeel. Van de 178 werknemers die actief zijn voor FC Twente zullen er veel hun congé krijgen. Hoeveel er dat exact zijn is nog niet bekend.Nu in de winkel
Aanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Robert Maaskant volgt Maurice Steijn op als hoofdtrainer van VVV-Venlo'
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
jukebox Laatste: De Jukebox: Ronald Koeman (TOP Oss)
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <