Resultaten x
Binnenland

NEC-revelatie Sturing twijfelt over geplande operatie

Anderhalf uur voor de aftrap hoorde Frank Sturing dat hij aan de aftrap zou verschijnen. Mede dankzij een prachtig doelpunt van zijn voet versloeg NEC het bezoekende FC Emmen zondagmiddag met 4-1. Te weinig om de finale van de Jupiler Play-Offs te bereiken. Nu wacht hem een operatie. Althans. “Hij staat gepland, maar ik weet nog niet of ik hem door laat gaan.”
14-05-2018 14:30 door Sander Berends

Scoren. Het is geen kwaliteit waar de 20-jarige centrale verdediger bekend om staat. Maar zondag maakte Sturing op een bijzondere wijze een doelpunt. Met zijn rechtervoet werkte hij een semi-mislukt schot van Michael Heinloth achter zijn standbeen langs in de netten. Daardoor kwam de 3-1 op het scorebord. “Eigenlijk was het de enige oplossing die mogelijk was op dat moment. Een oplossing die je niet van mij verwacht. Ik was zelf ook even verrast dat de bal er zo inging. Het gaf de ploeg weer hoop,” aldus Sturing tegenover ELF Voetbal.

NEC moest in de halve finale van de Jupiler Play-Offs immers een 4-0 achterstand, drie dagen eerder opgelopen in Emmen, goedmaken. Een strijd die succesvol leek af te lopen, maar na een 4-1 ruststand stokte de teller.  “Normaal is een 4-1 zege een topprestatie, maar nu was het niet genoeg. Het is duidelijk waar en wanneer we het hebben laten liggen. We probeerden het wel. Dat het publiek er na tien minuten na de snelle 2-0 voorsprong achter ging staan, hielp uiteraard mee. Maar na die 2-1 werd het moeilijk.”

Definitief overheen

Al ging NEC met een comfortabele 4-1 voorsprong de rust in. “Natuurlijk gaf dat hoop. We zeiden toen ook tegen elkaar dat we erin bleven geloven. Na rust kregen we al snel enkele goede kansen. We hadden pech met die kopbal op de lat (van Anass Achahbar, red.). Ook Wojciech (Golla, red.) en Ole (Romeny, red.) konden scoren. Als we toen die 5-1 hadden gemaakt, was snel de 6-1 gevolgd en waren we er definitief overheen gegaan. Nu vloeide onze energie na ruim een uur weg.”

Voor Sturing kwam er daardoor een extra taak bij. Nadat Golla als extra soldaat naar het front werd gestuurd, moest hij in zijn eentje de defensie centraal gesloten houden. “Ik ben achter veel ballen aangegaan. Heb hard gewerkt. We wisten dat Emmen na rust zou loeren op de counter. Logisch ook. Na afloop moeten we tevreden zijn over onze inzet. Alleen vraag ik me af: waarom kunnen we dit niet het hele jaar? Tja, we denken blijkbaar dat het vanzelf gaat. Leveren alleen de passie en strijd als het moet. Maar dat bleek te laat.”

Sturing zou eigenlijk net als donderdag op de reservebank beginnen. “Ted van de Pavert raakte zaterdag geblesseerd op de training. Pas anderhalf uur voor de aftrap hoorde ik dat ik zou spelen. Het ging best goed, maar daar koop ik nu niets voor.” De geboren Nijmegenaar maakt zich op voor een operatie. Althans, die staat gepland.

“Op 23 mei moet ik onder het mes bij het CWZ in Nijmegen. Een stukje bot in mijn rechterenkel wordt verwijderd. Tegelijk wordt mijn enkel tijdens de kijkoperatie schoongemaakt. Ik heb al eerder een foto laten maken en een mri-scan. We besloten de ingreep uit te stellen tot na de competitie. Ik heb er immers al een tijdje last van. Acht jaar geleden heb ik de enkel gebroken en sindsdien is hij zelden pijnvrij geweest.”

Injectie

Maar Sturing twijfelt nog. “De laatste tijd heb ik er juist helemaal geen last van. Vandaag (zondag, red.) kon ik pijnvrij spelen. Ik ben nu helemaal fit. Na mijn operatie zou ik zes weken moeten herstellen. Of de klachten door de ingreep helemaal verholpen zouden zijn, vormt geen garantie. Misschien is een injectie de oplossing. Dat moeten we de komende dagen met de medische staf gaan bespreken.”

Voor de centrale verdediger, die nog tot medio 2020 vastligt, staat één voorwaarde voorop. “Ik wil straks volledig fit aan de voorbereiding beginnen. Er komen opties achterin vrij. Daar wil ik instappen.” Het contract van Wojciech Golla, die al eerder zijn vertrekwens kenbaar maakte, loopt af. Van de Pavert is gehuurd van PEC Zwolle. “Volgend seizoen wil ik een basisplaats bekleden. Daarom moet ik ervoor zorgen dat ik er dan sta!”

Nu in de winkel
Aanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Racing Club stuurt miskoop Mateo Cassierra terug naar Ajax'
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
jukebox Laatste: De Jukebox: Ronald Koeman (TOP Oss)
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <