Resultaten x
Binnenland

Arnaut Groeneveld balend terug naar Brugge: "Nu goede start voortzetten"

Hij baalde. Logisch. Jong Oranje kan het EK van 2019 vergeten en ook door de Olympische Spelen van 2020 kunnen een streep. Arnaut Danjuma Groeneveld besefte dat een eindtoernooi voorlopig niet aan de orde is. "Dit is extra zuur, omdat we vandaag (dinsdag, red.) de bovenliggende partij waren."
12-09-2018 07:30 door Sander Berends

Halverwege de tweede helft kwam Jong Oranje via een van richting veranderde vrije trap van Teun Koopmeiners nog op gelijke hoogte, maar zelfs een puntje was de ploeg van trainer Erwin van de Looi in Doetinchem niet gegund. Via een strafschop, die ook een rode kaart voor PSV-speler Pablo Rosario opleverde, ging Schotland er met de winst vandoor. "Door dit verloren punt vandaag verspelen we niet de EK-plaatsing. Dat is al eerder gebeurd", constateerde Groeneveld tegenover ELF Voetbal. Zo werd het uitduel met Schotland met 2-0 verloren.

"Deze ploeg speelt compact. Dat wisten we. Ze loeren voortdurend op de counter. Extra jammer dat zo'n speelwijze wordt beloond. Maar dat is voetbal", gooide de 21-jarige aanvaller van Club Brugge er een cliché tegenaan. "We wisten dat het duel van vandaag belangrijk was. Er stond druk op de ploeg. Maar daar raak ik alleen maar gemotiveerder door. Ik ging daardoor niet anders de wedstrijd in. Maar ik had het niet gemakkelijk. Telkens twee man tegenover me. Maar liever praat ik niet over mezelf, maar over de teamprestatie. Daar draait het om. Waarom het vandaag niet lukte? Ik weet het niet."

Woensdag meldt Groeneveld zich weer bij Club Brugge. "Ik rij nu nog door naar Brugge. Drie uurtjes. Vrijdag spelen we alweer tegen Lokeren. Er staan veel wedstrijden op het programma deze periode. Maar dat wist ik toen ik mijn contract bij Club Brugge tekende. Ik heb het goed naar mijn zin." Zijn start was verbluffend. Groeneveld is bij de Belgische kampioen de revelatie. "Maar een goed begin is het halve werk. Nu moet ik proberen dit vol te houden. Dat wordt nog een hele opgave. Pas aan het einde van het seizoen zal ik kijken of ik tevreden mag zijn."

NEC, waar hij tot afgelopen zomer onder contract stond, is hij niet uit het oog verloren. "Zeker niet. Ik heb nog dagelijks contact met mensen daar. Met leden uit de technische staf, met de technisch directeur (Remco Oversier, red.), maar ook met spelers. Ik volg de wedstrijden ook. NEC zal ik niet snel vergeten."Nu in de winkel
Aanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Robert Maaskant volgt Maurice Steijn op als hoofdtrainer van VVV-Venlo'
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
jukebox Laatste: De Jukebox: Ronald Koeman (TOP Oss)
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <