Resultaten x
Binnenland

Léon Bergsma: "Raar als je in een AZ-shirt het veld op komt tégen Ajax"

Vorig seizoen nog aanvoerder van Jong Ajax, nu aan het wennen aan het water in Alkmaar. Léon Bergsma maakte deze zomer de overstap naar Jong AZ en dat bevalt hem prima. Maandag speelde hij voor het eerst tegen zijn oude club.
12-09-2018 09:53 door Cas Broxterman

De ontmoetingen met ook maar iets wat met Ajax te maken heeft, zal voorlopig een speciaal gevoel oproepen bij Léon Bergsma. Het is de club waar hij zijn debuut in het betaald voetbal maakte, aanvoerder werd van het beloftenelftal en het tot veelvuldig jeugdinternational schopte. Een doorbraak in het eerste bleef uit; daarom speelt de 21-jarige verdediger tegenwoordig voor AZ.

Dertien jaar

In eerste instantie moet hij vooral bij Jong AZ laten zien dat hij het verdient om een vaste plek te krijgen in het eerste elftal. Zo kwam het dat hij afgelopen maandag ineens tegen de ploeg speelde waarvan hij vorig seizoen captain was. Dit keer droeg oud-AZ'er Teun Bijleveld de band bij Jong Ajax.

"Natuurlijk heb ik nog steeds een band met Ajax", begint Bergsma in gesprek met ELF Voetbal. "Ik heb er dertien jaar gespeeld, dus dan is het heel raar als je ineens in een AZ-shirt het veld op komt tégen Ajax." 

Naar achter

De Amsterdammers gingen er in Alkmaar met drie punten vandoor. Bijleveld bediende Jong Ajax-spits Danilo voor de enige treffer van de wedstrijd. Bergsma kon moeilijk in zijn spel komen, concludeert hij. "Dat heeft te maken met hoe we de wedstrijd begonnen. We zijn in de eerste fase veel te veel naar achter gaan voetballen. Dat is niks voor mij."

De 21-jarige Bergsma heeft tot dusver één invalbeurt meegemaakt bij het eerste van AZ. Hij zit iedere wedstrijd bij de A-selectie van coach John van den Brom. Op het moment dat hij geen speeltijd krijgt, kan het zijn dat hij aansluit bij Jong AZ. Dit was zijn tweede optreden in dienst van de beloften. 

 Nu in de winkel
Aanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Robert Maaskant volgt Maurice Steijn op als hoofdtrainer van VVV-Venlo'
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
jukebox Laatste: De Jukebox: Ronald Koeman (TOP Oss)
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <