Resultaten x
Binnenland

De fratsenreeks van Nicklas Bendtner

Internetfaam is ongezond. Vraag het maar aan nabestaanden van pubers die overleden aan een of andere uitdaging. Of aan Nicklas ‘Lord’ Bendtner. Arsenal kende wel meer spitsen die het niet maakten. Neem Francis Jeffers maar als voorbeeld. Of Park Chu-Young en Jérémie Aliadière. Niemand flopte met zoveel spot dat ze uiteindelijk een ironische eretitel als aandenken meenamen.
12-09-2018 12:00 door Jan Willem Spaans

Lord Bendtner. Het fenomeen is eigenlijk stomvervelend. De spits prikte er per ongeluk eentje in voor Denemarken tegen een of ander voetbaldwergstaatje, en overal ter wereld gingen jongetjes op zweterige slaapkamertjes aan de slag met grapjes. “Scoren voor Denemarken, ik zie het Messi niet doen”. Of: “Nicklas, ze zeggen dat je beter bent dan Maradona.” “Wie is Maradona?” Dat werk. Laten we zeggen dat de kleinkunstacademie vermoedelijk niet hun volgende station is.

Probleem is dat Bendtner de ironie niet lijkt te snappen. Er zijn tientallen spitsen die het bij een topclub om uiteenlopende reden niet redden. Nou, die kunnen dan toch wel elders terecht. Aliadière had een prachtige carrière inclusief cashbeurt in de zandbak. Jeffers diende de ene na de andere werkgever, Park is gewoon weer terug in Zuid-Korea. Alle drie kenden ze nog een gelukkige tijd als voetballer. Bendtner zijn hoofd daarentegen is op hol geslagen: het regent echt incidenten rond de Deen. Deze week weer eentje. We zetten ze op een rij.

Taxi swaffelen

Terwijl Arsenal weer eens uit de Champions League gekegeld werd, zat Bendtner met vrienden in Kopenhagen te eten. Om de nederlaag tegen Bayern München te verkroppen zetten de heren het eens goed op een zuipen. Daarna is het wel zo verstandig om een taxi huiswaarts te nemen. Dan moet je je alleen wel gedragen. Een dronken Bendtner riep de taxichauffeur allerlei onvriendelijkheden toe alvorens hij een trend uit 2008 bovenhaalde: hij opende zijn gulp en begon de taxi te swaffelen. Swaffelen en Bendtner hebben inderdaad gemeen dat ze allebei tien jaar geleden hun hoogtepunt kenden.

 Wie heeft er de broek aan?

Bendtner mag gerust een bon vivant genoemd worden, na een verhouding met een barones was de Deen jaren vrijgezel. Op zich kan hij wel iemand gebruiken die de broek aan heeft thuis, de spits heeft er zelf een handje van zich van het kledingstuk te ontdoen. Zo ook in 2009 na een gevoelige nederlaag tegen Manchester United. Bendtner besloot om de bloemetjes buiten te zetten in het chique stadsdeel Kensington en hoopte dat de paparazzi naar bed ging als hij maar lang genoeg bleef. Niet dus.

Scoren naast het veld

Ook in Duitsland doet Bendtner raar, in dienst bij VfL Wolfsburg. Hij ging een keer niet mee naar een uitwedstrijd bij Borussia Dortmund, vermoedelijk door een blessure. Toch liet hij zijn gevolg op Twitter weten dat hij wel degelijk een goede scoringskans had die avond, hij zou namelijk een ‘cutie’ gaan ophalen op het vliegveld. Dat is weer eens wat anders dan de tactische minivlogs van Aad de Mos…

Taxigate 2.0

Er is iets met taxi’s in Kopenhagen, het lijkt erop alsof een van de chauffeurs er ooit met z’n meisje vandoor is gegaan. In de afgelopen dagen was het weer raak: Bedntner, nu in dienst van Rosenborg, was zaterdagavond op stap in de Deense hoofdstad. Hij zat ook niet bij de selectie van de Deense ploeg. Waarom nu weer weten we niet, maar de chauffeur brak zijn kaak. Hij slaat vaker raak dan dat hij succesvol schiet.

 Nu in de winkel
Aanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Robert Maaskant volgt Maurice Steijn op als hoofdtrainer van VVV-Venlo'
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
jukebox Laatste: De Jukebox: Ronald Koeman (TOP Oss)
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <