Resultaten x
Binnenland

Welke gevolgen heeft de politiestaking voor het Eredivisie-weekend?

Afgelopen weekeinde werd er door het interlandvoetbal niet gespeeld in de Eredivisie. Het is daarnaast nog maar de vraag of alle wedstrijden van komend weekeinde door kunnen gaan vanwege een politiestaking.
12-09-2018 21:00 door Bob van Dijk

Waarom wordt er gestaakt?

Natuurlijk kan een voetbalwedstrijd niet plaatsvinden zonder begeleiding van politie in en rond het stadion. Het is echter de vraag of er komend weekeinde voldoende mensen kunnen worden ingezet. Momenteel onderhandelen de politiebonden en minister Ferdinand Grapperhaus van Justitie en Veiligheid over een nieuwe cao. De minister probeert de aangekondigde cao-acties via de rechter te verbieden, maar dat heeft tot op heden nog niet al te veel succes. De politiebonden hebben aangekondigd van vrijdag- tot zondagavond alleen nog uit te rukken bij echt grote nood en het andere werk te laten liggen.

Nauw contact tussen KNVB, clubs en gemeentes

Het laten plaatsvinden van voetbalwedstrijden in de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie wordt geregeld door de KNVB, voetbalclubs en betreffende gemeentes. "We onderhouden nauw contact met de clubs en gemeentes. Zij werken momenteel al keihard aan alternatieven om dit weekend zoveel mogelijk wedstrijden te kunnen laten spelen, mocht de staking doorgaan en mochten de betreffende burgemeesters het doorgaan van de duels verantwoord vinden. Zodra er meer bekend is, laten wij dat direct weten", schrijft de KNVB.

Sowieso voetbal in Breda, Tilburg en Doetinchem

Woensdag wist de KNVB wel te melden dat drie wedstrijden hoe dan ook door zullen gaan. De Graafschap neemt het zaterdagavond (18:30u) gewoon op tegen VVV-Venlo en diezelfde avond trappen Willem II en Excelsior om 20:45u af in het Koning Willem II Stadion. Zondagmiddag (14:30u) blijft de wedstrijd tussen NAC Breda en Fortuna Sittard ook op het programma staan. Wat de overige wedstrijden betreft bestaat nog twijfel. Zo is het nog maar de vraag of AFC Ajax zaterdagavond kan spelen tegen FC Groningen en is de wedstrijd tussen AZ Alkmaar en Feyenoord van zondag geen zekerheidje. Volgens ADO Den Haag komt de thuiswedstrijd tegen PSV niet in gevaar.

 Nu in de winkel
Aanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Robert Maaskant volgt Maurice Steijn op als hoofdtrainer van VVV-Venlo'
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
jukebox Laatste: De Jukebox: Ronald Koeman (TOP Oss)
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <