Resultaten x
Binnenland

Hoe Roda JC zich niet geliefd maakt bij de gemeente Kerkrade

Roda JC Kerkrade maakt geen al te beste tijd door. De Limburgse club degradeerde afgelopen seizoen naar de Keuken Kampioen Divisie en nu blijken er ook financiële problemen te zijn. De politiek in Kerkade lijkt klaar te zijn met de club.
13-09-2018 16:00 door Bob van Dijk

Stadionhuur wordt niet meer betaald

Roda JC speelt haar thuiswedstrijden in het Parkstad Limburg Stadion. De thuishaven wordt gehuurd van de gemeente en betaalt daar jaarlijks zo'n 800.000 euro voor. De afgelopen maanden heeft de club echter een flinke huurachterstand opgebouwd. De betalingsachterstand bedraagt inmiddels ruim 200.000 euro. Momenteel onderhandelt de club met de gemeente Kerkrade over kwartaalbetalingen. Daarnaast heeft Roda JC gevraagd om de huurkosten van het Parkstad Limburg Stadion te halveren.

Politiek lijkt er klaar mee te zijn

De financiële problemen zorgen voor discussie binnen de politiek van Kerkrade. Tegenover Voetbal International vertelt de SP te twijfelen of Roda JC op deze manier verder kan. "We vragen ons af of Roda JC in haar pogingen om de gemeente Kerkrade telkens weer als flappentap te willen gebruiken nog wel enige realiteitszin heeft. De vraag is nu of we nog een financiële injectie moeten geven aan een club die steeds weer voor geld aanklopt bij de gemeente. Is Roda nog levensvatbaar?"

Al langer financiële problemen

Dat Roda JC Kerkrade al jaren in financieel zwaar zit, is geen geheim. De degradatie van afgelopen seizoen hielp daar natuurlijk niet aan mee. In Limburg wacht men nog steeds op de definitieve overname door zakenman Aleksei Korotaev. Anderhalf jaar geleden meldde hij zich bij Roda JC om de club financieel te helpen, maar daar is tot op heden niets van gekomen. Een juridisch proces gooide roet in het eten. Zo zat de Russisch-Zwitserse investeerder een tijdje vast in Dubai.

Op jacht naar sportieve successen

Na de degradatie van afgelopen seizoen hoopt Roda JC Kerkrade natuurlijk zo snel mogelijk terug te keren in de Eredivisie. Het seizoen in de Keuken Kampioen Divisie begon echter ook niet al te best. Na vier wedstrijden staan de Limburgers met zes punten op de elfde plaats. Tegen Jong AFC Ajax (2-1) en Almere City FC (1-2) werd nog wel gewonnen, maar vervolgens bleken FC Twente (3-1) en NEC Nijmegen (2-3) te sterk voor Roda JC. Aanstaande vrijdag (20:00u) gaat Roda JC op bezoek bij RKC Waalwijk.Nu in de winkel
Aanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Robert Maaskant volgt Maurice Steijn op als hoofdtrainer van VVV-Venlo'
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
jukebox Laatste: De Jukebox: Ronald Koeman (TOP Oss)
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <