Resultaten x
Binnenland

Tegen deze ploegen verspeelde Ajax in de afgelopen vijf seizoenen de meeste punten

Na acht speelrondes gaat PSV aan kop in de Eredivisie. De ploeg van Mark van Bommel verspeelde nog geen enkel punt. Ajax heeft daarentegen wel al twee keer puntverlies geleden. Maar verloor Ajax punten tegen zijn angstgegners of staan de Amsterdammers nog een aantal moeilijke wedstrijden te wachten tot aan de winterstop?
14-10-2018 13:30 door Thijs de Bruijn

Afgelopen donderdag bekeken we in het onderstaande artikel de tegenstanders waar PSV in de afgelopen seizoenen de meeste moeite mee had. Dit leverde een aantal verrassende namen op. Zo verspeelden de Eindhovenaren meer punten tegen onder andere FC Groningen en sc Heerenveen dan directe concurrent Ajax. Tegenstanders waar Ajax een stuk minder moeite mee lijkt te hebben.

1. PSV

Verspeelde punten: 17 (20 met dit seizoen erbij) 

Ajax heeft het in de afgelopen vijf seizoenen tegen geen ploeg lastiger gehad dan tegen PSV. De Eindhovenaren wonnen vijf keer van de Amsterdammers en daar kwam dit seizoen ook nog eens een overwinning bij. In de zesde speelronde was Ajax immers nog kansloos op bezoek in Eindhoven. Eind 2016 eindigde het duel in een gelijkspel en verspeelde Ajax dus nog eens twee punten.

2. Vitesse

Verspeelde punten: 14 

Voor 2012 won Ajax bijna altijd van Vitesse. Een zeldzame keer gingen de Arnhemmers met de overwinning aan de haal. Tegenwoordig is Ajax allesbehalve verzekerd van drie punten als het Vitesse treft. Sinds de overname van de club door verscheidene buitenlanders heeft Ajax het maar moeilijk met de ploeg uit Gelderland. Vitesse won het duel in de afgelopen vijf jaar vier keer, waaronder twee overwinningen in het afgelopen seizoen. Het duel eindigde bovendien een keer in een gelijkspel.

3. FC Utrecht

Verspeelde punten: 14 

FC Utrecht wordt al jaren afgeschilderd als de absolute angstgegner van Ajax. Naar de resultaten gekeken is dit zeker ook een terecht beeld. Ajax heeft het vrijwel altijd lastig tegen de Domstedelingen. FC Utrecht won het duel weliswaar slechts twee keer in de afgelopen vijf seizoenen, maar moeilijk maken ze het de Amsterdammers altijd. Zo eindigde het duel maar liefst vier keer in een gelijkspel. Ajax won dus slechts vier van zijn laatste tien duels met FC Utrecht. 

4. Heracles

Verspeelde punten: 7 (9) 

Met het 1-1 gelijkspel in de Johan Cruijff Arena van de eerste speelronde meegeteld heeft Heracles Almelo in de afgelopen vijf seizoenen maar liefst negen punten van de Amsterdammers afgesnoept. De andere zeven punten verspeelde Ajax in de jaren daarvoor. Zo gingen de Amsterdammers in 2017 in de allereerste speelronde nog met 2-1 onderuit. Heracles hield Ajax bovendien nog twee keer op een gelijkspel

5. AZ

Verspeelde punten: 8 

In het afgelopen weekeinde had Ajax geen kind aan AZ. De Amsterdammers walsten als het ware over een onmachtig elftal van John van den Brom. 5-0 Gaf het scorebord na negentig minuten aan. AZ heeft het Ajax echter niet altijd zo makkelijk gemaakt. Zo ging Ajax twee keer onderuit tegen de ploeg uit Alkmaar. Beide verliespartijen dateren echter alweer uit 2015 en 2013. 

6. FC Groningen

Verspeelde punten: 7 

9. ADO Den Haag, Feyenoord, PEC Zwolle

Verspeelde punten: 6

10. Willem II

Verspeelde punten: 5 

11. NAC Breda

Verspeelde punten: 4 

14. Excelsior, De Graafschap, sc Heerenveen

Verspeelde punten: 2 

17. Fortuna Sittard, FC Emmen, VVV-Venlo

Verspeelde punten: 0 

 Nu in de winkel
Aanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Robert Maaskant volgt Maurice Steijn op als hoofdtrainer van VVV-Venlo'
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
jukebox Laatste: De Jukebox: Ronald Koeman (TOP Oss)
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <