Resultaten x
Binnenland

Interview Mike te Wierik: “We zijn op de goede weg”

Het dreigde even niets te worden, maar de Sint was de mensen in het Hitachi Stadion niet vergeten. Pakjesavond kwam vroeg: FC Groningen won zondagmiddag na een achterstand toch nog met 5-2 van NAC Breda en er zaten mooie goaltjes bij. Zo uitgelaten als het publiek was, zo koeltjes waren de spelers van FC Groningen na afloop.
04-12-2018 12:52 door Jan Willem Spaans

Eerste vijfklapper in lange tijd

De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat we Groningen ook wel eens beter hebben zien spelen. Vooral zagen we een meelijwekkend NAC. Als je zonder echt goed te spelen vijf keer scoort tegen een vijfmansverdediging moet je tegenstander zich heel veel zorgen maken. De Bredanaars leken kwetsbaarder dan een berijder van een driewieler op de Autobahn. Groningen strafte dat goed af, al hadden ze er even voor nodig. We spraken na afloop met aanvoerder Mike te Wierik.

Weet Te Wierik hoe lang het geleden is dat Groningen er in een Eredivisiewedstrijd vijf maakte? “Pfoe, niet sinds ik hier ben in ieder geval. Was het de 5-3 bij Twente? Ja? Ja, dat is die middag dat ik uitgleed in De Kuip”, lacht de verdediger over zijn slippertje waardoor Dirk Kuyt Feyenoord op kampioenskoers zette. Zo lang is het dus geleden: Feyenoord werd kampioen, iets dat amper voor te stellen is.

Omhoog kijken

Het lachen was hem na de 1-2 na rust wel even vergaan. Maakte Te Wierik zich zorgen? “Ja, misschien eventjes, maar daar moet je niet te lang in blijven hangen. Je moet elkaar helpen en dat hebben we gedaan. We lieten zien dat we op dit moment een goed team zijn. En vijf goals ja, mooi. Ik hoop dat we wat bewaard hebben voor de rest van het seizoen.” Kunnen we de slotfase interpreteren als toegift aan het publiek voor hun steun in moeilijke tijden? We zien maar al te vaak dat ploegen zodra de buit binnen is de voeten van het gaspedaal halen.

“Nee, dat denk ik niet: we probeerden ze vanaf het begin onder druk te zetten maar hadden moeite met hun spelsysteem. De supporters zijn ons blijven steunen en de laatste wedstrijden gaat dat met goed voetbal. Dat is vandaag wat minder, ik vond het de slechtste wedstrijd van de laatste vijf. We hebben wel drie punten en dat is op dit moment het belangrijkste. We willen omhoog kijken en doordat we gewonnen hebben kan dan. We zijn er nog niet, tot de winterstop zijn er nog heel wat punten te verdienen”, aldus Te Wierik over zijn ploeg, die nu zestiende in het klassement staat.

Op de goede weg

“Natuurlijk geeft dit vertrouwen, maar we bekijken het wedstrijd voor wedstrijd. Vandaag viel het me wat tegen. Na rust gingen we wat opportunistischer spelen, maar ik vond het van beide kanten geen geweldige wedstijd. NAC had ook geen kansen, laten we dat ook niet vergeten. Het is top dat we vijf keer scoren, dat natuurlijk wel.”

We hadden geen polonaise verwacht, maar de hoofden staan wel erg bedrukt bij Groningen. Dit moet toch een opsteker zijn. We hebben immers een ploeg gezien die spelend op dit niveau over degradatiestress niet hoeft te vrezen. “Nee, dat ben ik met je eens, maar we staan er nu wel. Daar hebben we het zelf naar gemaakt en we moeten er nu uitklimmen, dat duurt even. We zijn op de goede weg.”

Nu in de winkel
Aanmelden
Advertorial
jukebox Laatste: Zo verging het de vorige aankopen van Feyenoord uit Zuid-Amerika
transfergeruchten Laatste: 'Racing Club stuurt miskoop Mateo Cassierra terug naar Ajax'
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <