Resultaten x
Binnenland

Carlos Salcido, de ambassadeur die twee keer kampioen werd met PSV

Nog steeds gaat er bij menig Nederlands voetballiefhebber een belletje rinkelen als de naam Carlos Salcido wordt opgenoemd. De verdediger viel met zijn kwaliteiten dan misschien niet zo erg op, zijn Zuid-Amerikaanse speelstijl sprak boekdelen. Salcido, die gekke Mexicaan die vier jaar het shirt van PSV droeg, is nu terug bij de Eindhovenaren als ambassadeur.
05-12-2018 16:00 door Cas Broxterman

Salcido accepteerde een aanbieding van PSV's directeur Toon Gerbrands om aan de slag te gaan als ambassadeur. Ook al speelt de 38-jarige verdediger nu nog voor Deportivo Guadalajara in zijn land van herkomst. Salcido heeft een warm gevoel overgehouden aan zijn tijd bij PSV. Zoals de fans hem ook nog steeds herinneren.

Centraal in de defensie speelde Salcido een rol in het behalen van de landstitels in de seizoenen 2006/07 en 2007/08. Hij speelde in totaal 170 duels voor de topclub uit Noord-Brabant. Voor geen enkele ploeg speelde hij meer wedstrijden. Ja, dan verdien je wel je strepen bij het Nederlandse voetbalpubliek.

Verbonden met voetbalhistorie

Salcido timmerde gedurende zijn periode bij PSV ook internationaal al aardig aan de weg. Hij is onlosmakelijk verbonden met de voetbalhistorie van Mexico, niet in de laatste plaats omdat hij tot honderdtwintig interlands kwam voor de nationale ploeg .Hij maakte ook drie WK's mee met de Mexicanen.

Hij was onderdeel van het PSV-team dat in 2008 onder Huub Stevens al strandde in de groepsfase van de Champions League door alleen van Olympique Marseille te winnen. Het team dat in 2007 met eerst Ronald Koeman en na zijn ontslag Jan Wouters ook geen voet aan de grond kreeg in Europa.

Deuren openen

PSV is gedoemd dit seizoen opnieuw de groepsfase van de Champions League niet te overleven. Maar om internationaal weer aan aanzien te winnen, is een slimme zet gedaan. Oud-spelers Carlos Salcido en Maza Rodriguez zijn aangesteld als ambassadeurs. Met name eerstgenoemde zal met zijn naam vele Zuid-Amerikaanse deuren openen.Nu in de winkel
Aanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'PSV krijgt concurrentie uit Serie A voor onhaalbaar geachte Lyanco Vojnovic'
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
jukebox Laatste: De Jukebox: Ronald Koeman (TOP Oss)
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <