Resultaten x
Binnenland

Wie is vermeend Ajax-doelwit Meritan Shabani?

Een opvallend gerucht uit Duitsland vrijdagavond. Ajax zou volgens BILD in Bayern München-middenvelder Meritan Shabani de ideale opvolger van Frenkie de Jong zien. Wie is deze Kosovaarse Duitser?
05-01-2019 12:57 door Nick de Jager

Meritan Shabani

Geboortedatum: 15 maart 1999

Nationaliteit: Duitsland/Kosovo

Positie: centrale middenvelder

Als we de geruchtenmachine moeten geloven, heeft Marc Overmars deze maand aan werk geen gebrek. Ajax probeert met man en macht de Mexicaanse buitenspeler Diego Lainez naar Amsterdam te halen en kreeg volgens De Telegraaf een megabod binnen op David Neres. Het Chinese Guangzhou Evergrande zou dertig miljoen euro voor de Braziliaan overhebben.

Ondertussen sijpelen vanuit Duitsland berichten door dat Overmars al bezig is met de opvolging van Frenkie de Jong. De Nederlander zal naar alle waarschijnlijkheid pas komende zomer uit Amsterdam vertrekken, maar dat zou de alerte technisch directeur niet ervan weerhouden deze winter al in actie te komen. Ajax zou geïnteresseerd zijn in Meritan Shabani, die op dit moment onder contract staat bij Bayern München.

Wie is Shabani?

 Shabani is een middenvelder met Kosovaarse roots, maar hij speelt zijn jeugdinterlands in het shirt van Duitsland. Afgelopen oktober maakte hij zijn debuut bij de Onder 20, nota bene tegen de leeftijdsgenoten uit Nederland. Later zou Shabani ook tegen Engeland O-20 nog meedoen. Waar hij tegen de Nederlanders nog als rechter centrale middenvelder werd gepositioneerd, speelde hij tegen de Britten als linksbuiten.

De veelzijdigheid in posities is sowieso kenmerkend voor Shabani. Zijn debuut in de Bundesliga, eind april 2018 tegen Eintracht Frankfurt, leverde hij af vanaf de rechtsbuitenpositie. In jeugdelftallen speelde hij veelal als aanvallende middenvelder en zelfs een tijdje als tweede spits. Shabani heeft bijna alle offensieve rollen gehad, behalve de positie die Frenkie de Jong op dit moment bij Ajax bekleedt. Wat dat betreft kan achter het bericht van Bild een vraagteken worden gezet.

Shabani werd vorig seizoen mondjesmaat bij de A-selectie betrokken, maar wordt dit seizoen door trainer Niko Kovac aardig genegeerd. Hij mocht in twee wedstrijden meedoen en tweemaal betrof die invalbeurt niet langer dan één minuut. Bayern heeft dan ook weinig openbare inspanningen gedaan zijn contract, dat loopt tot 2020, te verlengen. Veel hoeft dat niet te zeggen. Dat Shabani op dit moment met de A-selectie mee is naar het trainingskamp in Qatar, getuigt bijvoorbeeld van vertrouwen.

Uiteraard sluiten we af met een Youtube-filmpje met zijn beste acties op een irrelevante en snel irriterende achtergrondmuziek. Als u de knop voor zachter geluid heeft gevonden en zich aan de video durft te wagen, komt u een paar alleraardige goals tegen.

 

Nu in de winkelAanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Bilal Basacikoglu gesignaleerd bij Trabzonspor'
jukebox Laatste: Zo verging het de vorige aankopen van Feyenoord uit Zuid-Amerika
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <