Resultaten x
Binnenland

Waarom Vincent Janssen beter kan vertrekken bij Tottenham Hotspur

Vincent Janssen maakte maandagavond na maanden blessureleed weer zijn rentree bij Tottenham Hotspur. Bij de beloften van Spurs speelde Janssen een helft mee. In deze transfermaand komen er steeds meer geruchten over een vertrek van Janssen uit Noord-Londen. De vraag is: heeft 24-jarige spits nog perspectief bij Spurs?
10-01-2019 20:30 door Wesley de Bree

Aan de carrière van Janssen is geen touw aan vast te knopen. De aanvaller speelde vier seizoenen in de jeugd van Feyenoord, maar op Varkenoord werd hij te licht bevonden. Hij vertrok naar Almere City en bij de club uit de Eerste Divisie kwam hij tot 69 optredens. Vanuit Flevoland verdiende de tweebenige aanvaller een transfer naar AZ en de rest is geschiedenis. Bij de Alkmaarse club bleek Janssen een ware doelpuntenmachine en dat was voor Tottenham reden om ruim 22 miljoen neer te leggen voor de zoon van voormalig topzwemster Annemarie Verstappen.

In Londen heeft Janssen zich nooit kunnen bewijzen. Dat is niet alleen zijn eigen fout. Vaak wordt vergeten dat Janssen met Harry Kane de beste spits uit de Premier League voor zich moet dulden. Daarnaast werd Janssen met regelmaat geteisterd door blessures. Bijvoorbeeld het afgelopen halfjaar door een voetblessure.

Perspectief

Gezien de situatie bij Spurs - Mauricio Pochettino wil zijn selectie graag inkrimpen – is het aannemelijk dat Janssen nog deze maand mag vertrekken.  Dat Tottenham graag verlost wil worden van Janssen is gezien de statistieken begrijpelijk. De zeventienvoudig international kwam in 28 Premier League-optredens tot slechts twee doelpunten. Dat komt neer op een gemiddelde van 0,07 doelpunt per wedstrijd. Ter vergelijking: het gemiddelde van Kane ligt op 0,70. Logisch dat de Engelsman de voorkeur krijgt boven de Nederlander. De 25-jarige Kane is niet alleen trefzekerder dan Janssen, maar is ook vaker betrokken bij het spel van Spurs. Waar Kane zo’n 21 passen per wedstrijd aflevert aan teamgenoten daar zoekt Janssen slechts acht keer per wedstrijd een teamgenoot op. Er zijn nog veel meer statistieken waaruit duidelijk wordt dat Kane véél beter is dan Janssen, maar het heeft weinig nut om de hele tijd appels met peren te vergelijken.

De vraag is waar ligt de toekomst van Janssen? Vorig seizoen werd hij door Tottenham verhuurd aan Fenerbahce. In zestien optredens kwam hij tot slechts vier doelpunten. Het was lastig voor de aanvaller om zich direct te bewijzen in Istanbul. Wellicht dat het Janssen lukt om zich binnenkort dichter bij de grens te bewijzen, want Anderlecht zou geïnteresseerd zijn in de kwaliteiten van de Nederlander. Bij de Belgische topclub zou Janssen te maken krijgen met Fred Rutten, een trainer die wellicht wat meer geduld heeft met de spits. Janssen moet deze maand sowieso vertrekken uit Londen en gezien het gebrek aan perspectief bij de Spurs zou het voor beide partijen beter zijn als Janssen verkocht wordt. Het verhuren van de Nederlander is voor Spurs ook nog een optie. Alhoewel Janssen daar zelf waarschijnlijk niet op zit te wachten. Hij wil zich het liefst bewijzen bij een nieuwe club, zonder dat hij over een paar maanden weer terug moet keren naar Noord-Londen.  Nu in de winkel
Aanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Jasper Cillessen verlaat FC Barcelona voor Valencia of AS Roma'
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
jukebox Laatste: De Jukebox: Ronald Koeman (TOP Oss)
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <