Resultaten x
Binnenland

Dit deden de topploegen in de Eerste Divisie op de januarimarkt

Zondag gaat het Nederlandse profvoetbal in 2019 van start met een volledige speelronde in de Eerste Divisie. Je mag ons midden in de nacht wakker maken voor verrassende eindspurts van TOP Oss, maar het lijkt erop dat de promotiestrijd tussen vier clubs gaat. We zullen dus vooral kijken naar FC Den Bosch, Go Ahead Eagles, Sparta en FC Twente. Wat deed dit viertal tot nu toe op de winterse transfermarkt?
11-01-2019 15:07 door Jan Willem Spaans

FC Den Bosch

De koploper van de Eerste Divisie is natuurlijk in blakende vorm: veel gekkigheid hoeven ze dan ook niet uitgehaald. Spits Iker Hernandez is vertrokken, zonder dat iemand in Den Bosch daar rouwig om is. De Spanjaard was derde spits en kwam nauwelijks aan bod. De enige ‘versterking’ voor de selectie is Levan Jordania. Jordania ja, deze Levan is de zoon van Kakhi Jordania, toekomstig eigenaar van Den Bosch. De echte volger van de Eerste Divisie weet misschien dat Levan Jordania al in de competitie actief was, namelijk bij laagvlieger FC Eindhoven. In het Jan Louwers Stadion kwam hij tot welgeteld twee invalbeurten. Als hij dan bij de koploper wél van waarde is, heeft David Nascimento een memo gemist, denken we.

Go Ahead Eagles

‘Alleen als ze gratis zijn’, verkondigde Paul Bosvelt aan het begin van de winterstop. De technisch manager van Go Ahead weet ook dat zijn selectie goed gevuld zit, zij het met een gat op linksbuiten. Er is kennelijk in Deventer toch nog een verdwaald spaarvarken opgedoken: Vince Gino Dekker werd deze week gepresenteerd als nieuwe man op de positie linksvoor. Bosvelt beweerde dat er eerst spelers weg moesten voordat versterking nodig was, maar vooralsnog is er niemand uit de Adelaarshorst vertrokken. Pieter Langedijk leek op de nominatielijst te staan, maar liet op trainingskamp in Turkije weten voor zijn kans te willen knokken.

Sparta

De enige versterking op Spangen is een oude bekende: Laros Duarte doorliep de hele jeugdopleiding van Sparta voordat hij naar PSV vertrok. Duarte maakt nu het seizoen op huurbasis af op Het Kasteel, waar hij bovendien zijn jongere broertje Deroy weer tegenkomt. Sparta wil voorts nog een aanvallende middenvelder aan de selectie toevoegen. Chef inkoop Henk van Stee had zijn zinnen op Bryan Smeets van TOP Oss gezet, maar de Brabanders verlangen een afkoopsom voor de Limburger die Sparta tot nu toe niet kan of wil betalen. Wordt ongetwijfeld vervolgd. Op het vertrekfront is Stijn Spierings naar RKC gegaan, waar hij Fred Grim weer tegenkomt. De gewezen doelman was vorig jaar nog assistent-trainer bij Sparta. Ilias Alhaft mag ook vertrekken, meldde Sparta in december al. Tot nu toe is er geen koper gekomen.

FC Twente

Ted van Leeuwen hult zich graag in nevelen. We weten dat hij aanvallende versterkingen wil, maar daar houdt het dan ook mee op. De naam van Ferdy Druijf zong rond, maar de spits van Jong AZ sloot zich bij NEC aan. Nee, het nieuws is vooral dat Oussama Assaidi weer volop meetraint en dat het bier in de Grolsch Veste een kwartje duurder wordt. O ja: De Graafschap zou interesse in Tom Boere hebben. In Enschede hebben ze daar alleen nog weinig van gemerkt. Kortom: ze willen nieuwe spelers, maar wie dat worden is een raadsel.Nu in de winkel
Aanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Jasper Cillessen verlaat FC Barcelona voor Valencia of AS Roma'
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
jukebox Laatste: De Jukebox: Ronald Koeman (TOP Oss)
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <