Resultaten x
Binnenland

Paul Gladon: oost west, maar thuis op zijn best

Paul Gladon is een vrij man. Na een anoniem half jaar op de bank bij Sint-Truiden besloot eigenlijke werkgever Wolverhampton Wanderers zijn contract te ontbinden. Gladon wil nu ‘lekker voetballen’. Na zijn ongelukkige avontuur in het buitenland lijkt hij dat beter dicht bij huis te kunnen doen.
12-01-2019 17:00 door Nick de Jager

Het was een transfer die in een jongensdroom past. Spelen voor het hyperambitieuze Wolverhampton Wanderers: groot stadion, goede medespelers, manager met vertrouwen… Het plaatje klopte, en als kers op de taart mocht Gladon door de voordeur het Polman Stadion verlaten. Twee miljoen euro kreeg Heracles Almelo voor hem. Een man met één jaar ervaring in de Eredivisie… Voor twee miljoen euro naar het Engelse Championship.

“De trainer die mij haalde, Walter Zenga, was enthousiast. Hij zei dat hij mij de tijd ging geven. Ik mocht gelijk spelen bij hem”, herinnerde Gladon zich in november 2018 tegenover ELF Voetbal. Maar na teleurstellende resultaten moest Zenga heel snel ruimen. De nieuwe manager Paul Lambert keek zo goed als niet naar Gladon om. De roze wolk van de spits werd neergeschoten door een nieuwe realiteit.

Gladon keerde op huurbasis terug naar Heracles Almelo. In het Polman Stadion kende hij een aardig jaar met zes doelpunten in 32 wedstrijden. Eenmaal terug in Wolverhampton hoopte hij op een nieuwe kans. Hij wist dat de kansen daarop nihil waren. De ploeg was dankzij flinke financiële investeringen gepromoveerd naar de Premier League. Voor Gladon betekende het een leuke contractueel vastgestelde loonsverhoging, maar absoluut geen grotere kans op speeltijd. Al snel moest hij meetrainen met de spelers die mochten vertrekken.

“De technisch directeur wilde veel jongens zien vertrekken. Er waren ook wat opties in Nederland en die hadden misschien meer mijn voorkeur. Financieel gezien lukte dat gewoon niet. Ik heb tegen de club gezegd dat ik bleef als ik te veel salaris moest inleveren. Zo dacht ik er gewoon over. Ik had al een optie op een huis in Engeland. De transfermarkt was nog één dag open en toen kwam de technisch directeur met drie clubs. Wolverhampton betaalde het salaris dan door. Toen wilde ik praten”, legde Gladon in hetzelfde interview zijn spagaat van afgelopen zomer uit. Uiteindelijk werd het Sint-Truiden.

De spits kwam pas op het laatste moment aan bij Sint-Truiden en had de pech dat zijn ploeggenoten uitstekend op elkaar ingespeeld waren. De Belgische ploeg begon goed aan het seizoen. Voor Gladon was eigenlijk geen plek. Uiteindelijk bleef zijn inzet beperkt tot één minuut; een kleine invalbeurt tegen Moeskroen.

Na twee mislukte buitenlandse avonturen – en een goed jaar op huurbasis bij Heracles tussendoor – zegt Gladon in een statement van zijn management Wasserman dat hij op zoek is naar een club waar hij ‘weer lekker kan voetballen’. Hij lijkt dat binnen de landsgrenzen te moeten zoeken. Voor Gladon geldt tot zover: oost west, maar in Nederland op zijn best.Nu in de winkel
Aanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Robert Maaskant volgt Maurice Steijn op als hoofdtrainer van VVV-Venlo'
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
jukebox Laatste: De Jukebox: Ronald Koeman (TOP Oss)
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <