Resultaten x
Binnenland

NEC: van geliefde Eredivisieclub naar zorgenkindje in de Eerste Divisie

Supporter van NEC ben je in goede en slechte tijden. Ze zaten tien jaar geleden in De Goffert tijdens het UEFA Cup-duel met HSV en ze zitten er nu. Toen waren het de hoogtijdagen van de Nijmeegse club. Nu gaat stukken minder met de Nijmegenaren. Jaren geleden was NEC nog een geliefde Eredivisieclub. Nu is NEC het zorgenkindje uit de Eerste Divisie.
15-01-2019 19:00 door Wesley de Bree

De gifbeker moet helemaal leeg in Nijmegen. NEC was het jaar 2019 nog zo positief begonnen: de Nijmegenaren hadden een goed trainingskamp in Estepona achter de rug. De Gelderlanders gingen met een goed gevoel de tweede seizoenshelft in. Lang heeft dat gevoel niet stand gehouden. Zondag ging NEC verder waarmee het 2018 eindigde: wedstrijden verliezen in de Keuken Kampioen Divisie. Na nederlagen tegen FC Den Bosch (3-2), MVV Maastricht (0-1) en FC Twente (2-0) ging NEC onderuit in Eindhoven. Tegen FC Eindhoven gaven de Nijmegenaren een 1-2 voorsprong in de slotfase weg. Het betekende voor NEC de negende nederlaag van het seizoen - er zijn slechtst zes ploegen in de Keuken Kampioen Divisie die vaker onderuit gingen.


Vuur

Dinsdagochtend kwam NEC maar weer eens negatief in het nieuws. Het is niet voor het eerst dit seizoen dat de Nijmegenaren de hoofdpagina van De Gelderlander halen en ook niet de laatste keer. Nu werd bekend dat Anass Achahbar en Brahim Darri uit de selectie zijn gezet. Zij hadden in het Jan Louwers Stadion een woordenwisseling met de technisch staf en tegenspraak kan Jack de Gier op dit moment niet gebruiken. Alle neuzen moeten dezelfde kant op staan in Nijmegen. Achahbar en Darri hebben een andere kijk op het spelletje en dat wordt niet gewaardeerd. Beide spelers zijn voor NEC-begrippen prima voetballers, maar De Gier heeft in deze tijden niet de beste voetballers nodig. Hij heeft spelers nodig die voor elkaar door het vuur gaan.

Veel vertrouwen hebben de NEC-supporters niet in de komende maanden. Toch kunnen de Nijmegenaren het tij nog keren. Simpelweg door een periodetitel te winnen. Nieuwe ronde, nieuwe kansen voor NEC. De Nijmegenaren kunnen tenslotte nog de derde of vierde periodetitel winnen. Via de nacompetitie zou NEC dan nog kunnen promoveren naar de Eredivisie. Dat is een doel op zich. Dan moeten de Nijmegenaren snel aan hun vertrouwen werken. Gezien het spelersmateriaal moet de formatie van De Gier een periodetitel kunnen winnen en alleen promotie zal het seizoen van NEC nog enigzins glans geven. Dan kunnen de Nijmegenaren weer een geliefde Eredivisieclub worden in plaats van het zorgenkindje uit de Eerste Divisie.Nu in de winkel
Aanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Robert Maaskant volgt Maurice Steijn op als hoofdtrainer van VVV-Venlo'
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
jukebox Laatste: De Jukebox: Ronald Koeman (TOP Oss)
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <