Resultaten x
Binnenland

Hoe FC Groningen degradatie hoopt te voorkomen met alle aanwinsten

Het is de laatste weken een komen en gaan van spelers bij FC Groningen. Handelshuis Groningen wordt de club al gekscherend genoemd. Ron Jans en Hans Nijland verveelden zich de afgelopen weken niet. Zo werden er woensdag nog eens drie nieuwe spelers gepresenteerd bij de Trots van het Noorden. Het aantal nieuwelingen staat al op zes en de Groningers lijken nog niet uitgewinkeld.
17-01-2019 19:00 door Wesley de Bree

De Groningers staan op de vijftiende plaats in de Eredivisie en dat zorgt voor paniek. Het hele seizoen is het al onrustig in het Hitachi Capital Mobility Stadion. Veelvoudig was er voor de winterstop kritiek op het functioneren van Danny Buijs en buiten het veld was het ook meermaals onrustig. Het beste voorbeeld: Sergio Padt die zich niet kon gedragen in de trein. Toch was het relatief rustig in de laatste weken van 2018. FC Groningen pakte vijftien punten in de Eredivisie en elf van die punten werden vanaf november gepakt. De weg omhoog is dus ingezet bij de Trots van het Noorden, maar Ron Jans en Hans Nijland hadden blijkbaar niet genoeg vertrouwen in de selectie van voor de winterstop. Met als gevolg dat het duo de afgelopen weken meermaals ging winkelen. Bijvoorbeeld gisteren. Toen werden er voor de avond viel nog even drie nieuwe spelers gepresenteerd in het stadion. Het aantal aanwinsten staat nu op zes. We stellen ze voor.

Iliass Bel Hassani

Hij was ooit dé smaakmaker van Heracles Almelo: Iliass Bel Hassani. Zijn vertrek naar AZ heeft hem geen goed gedaan. In zijn eerste seizoen in Alkmaar kwam hij nog tot 29 wedstrijden in competitieverband, maar daarna is het minder gaan lopen. John van den Brom had geen vertrouwen meer in de Marokkaan en dit seizoen staat het aantal Eredivisieminuten nog op nul. Bij FC Groningen hoopt hij weer eens Eredivisiewedstrijden te spelen. Op het kunstgras van het Polman Stadion was Bel Hassani altijd een prima voetballer, nu is het tijd om het op echt gras te laten zien.

Thomas Bruns

Thomas Bruns komt net als Illiass Bel Hassani op huurbasis over. De middenvelder heeft onder Leonid Slutskiy geen perspectief meer bij Vitesse en wordt bij FC Groningen herenigd met Paul Gladon, zijn oud-teamgenoot van Heracles Almelo. Daarover later meer.


Kaj Sierhuis

De derde huurling. De Ajax-spits vertrekt echter niet aan het einde van het seizoen al uit de Euroborg, hij speelt ook volgend seizoen in het groen-witte shirt van FC Groningen.

Paul Gladon

Paul Gladon speelde in het verleden samen met Thomas Bruns en Joey Pelupessy. De middenvelder van Sheffield Wednesday heeft nog regelmatig contact met Gladon en Bruns. Eén en één is twee. Bruns zocht via Facebook contact met Gladon en bij FC Groningen wordt de 26-jarige aanvaller herenigd met Danny Buijs.


Mo El Hankouri

Maakt het seizoen op huurbasis af in Groningen. Vervolgens nemen de Groningers Mo El Hankouri definitief over. Feyenoord was waarschijnlijk iets te hoog gegrepen voor de linksbuiten. Werd vorig seizoen al aan Willem II verhuurd en heeft ondanks alle kritiek op Sam Larsson nooit echt een kans gekregen van Giovanni van Bronckhorst. FC Groningen biedt de 21-jarige Rotterdammer uitkomst.

Ko Itakura

De enige aanwinst van FC Groningen zonder buitenlands paspoort is Ko Itakura. Komt op huurbasis over van Manchester City en heeft met Ritsu Doan een landgenoot in zijn selectie zitten. De 21-jarige centrale verdediger hoopt FC Groningen als springplank te gebruiken naar het eerste van City.

Nu in de winkel
Aanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Racing Club stuurt miskoop Mateo Cassierra terug naar Ajax'
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
jukebox Laatste: De Jukebox: Ronald Koeman (TOP Oss)
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <