Resultaten x
Binnenland

Quick Boys-aanwinst Kevin Gomez Nieto: "Stoke City speelde het op heel vieze manier"

Kevin Gomez Nieto heeft de knoop doorgehakt. Na vier jaar verlaat hij SVV Scheveningen. Vanaf komende zomer draagt hij het shirt van Quick Boys. De 24-jarige verdediger speelde eerder voor Feyenoord, Stoke City en Helmond Sport. "Stoke speelde het op een heel vieze manier."
18-01-2019 09:00 door Sander Berends

Over zijn Engelse avontuur komt hij uitgebreid aan het woord in de Winterstopspecial van ELF Voetbal. In het seizoen 2013/14 was hij actief voor de Engelse club, die afgelopen zomer degradeerde uit de Premier League. "Aan het einde van het voorgaande seizoen kreeg ik een uitnodiging voor een tweedaagse stage bij Stoke City. Ik was negentien jaar. De club wilde me daarna een contract aanbieden."

Het vliegtuig met Gomez Nieto was nauwelijks geland op Nederlandse bodem of manager Tony Pulis vloog de laan uit. "Mark Hughes werd aangesteld als zijn opvolger. Onder hem moest ik me opnieuw bewijzen. Gelukkig was hij ook overtuigd en ging mijn transfer gewoon door." Gomez Nieto kreeg een kamer bij een gastgezin, startte in de U21 en mocht regelmatig met de eerste selectie meetrainen. Tot de beruchte training die het einde van zijn Engelse periode zou inluiden.

Forse tackle

"Een ploeggenoot bleek gefrustreerd over zijn verloren basisplek. Hij maakte al enkele forse tackles waarna hij op mij doorliep." De opgelopen knieblessure kostte hem twee tot drie maanden revalidatie. "De speler is direct weggestuurd, maar wat had ik daar aan? Lag ik in het ziekenhuis voor een mri-scan en stond ik daarna met een brace om mijn knie toe te kijken. Ik vocht me terug, speelde alles in de U21, maar na afloop van het seizoen was de mededeling keihard. Stoke City ging niet met me verder. De club was bijna rond met een linksback van Real Madrid. Een heel vieze manier. In het wereldje is een voetballer een nummer. Dat bleek nu weer."

In het artikel vertelt Gomez Nieto ook welke band hij onderhoudt met de Nederlandse spelers die in die periode voor Stoke City speelden, maar ook met John Guidetti, Marko Arnautovic en Marc Muniesa. Hij spreekt over zijn periode bij Feyenoord, verklaart zijn keuze in 2014 voor Helmond Sport, zijn Spaanse achtergrond, bijna transfer naar Spanje en doel met SVV Scheveningen dit seizoen.

In de dikke Winterstopspecial van ELF Voetbal zijn deze maand interviews te lezen met spelers van alle clubs uit de Eredivisie, Eerste Divisie en Tweede Divisie. Daarnaast uitgebreide interviews met Stefano Denswil van Club Brugge, Karim Rekik van Hertha BSC Berlin en Vitesse-trainer Leonid Slutskiy. De Winterstopspecial van ELF Voetbal is vorige week bij de abonnees op de deurmat gevallen en ligt in de winkelschappen voor de prijs van 5,99 euro.

Nu in de winkel
Aanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Racing Club stuurt miskoop Mateo Cassierra terug naar Ajax'
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
jukebox Laatste: De Jukebox: Ronald Koeman (TOP Oss)
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <