Resultaten x
Binnenland

Interview Koninklijke HFC-revelatie Wessel Boer: "Moest schijt hebben aan opmerkingen"

Wessel Boer zou eigenlijk voor zo min mogelijk tegengoals moeten zorgen. Bij Koninklijke HFC doet de 22-jarige Haarlemmer dit seizoen plotseling een gooi naar de topscorerstitel. Die progressie dankt hij met name aan zijn trainer Gertjan Tamerus. "Ik ben hem erg dankbaar."
25-01-2019 07:00 door Sander Berends

"Ik knijp mezelf ook regelmatig in de arm. Het loopt als een trein", vertelt Boer in de dikke Winterstopspecial van ELF Voetbal, waarin ook alle clubs uit de Tweede Divisie middels een spelersinterview aan bod komen. Tamerus, die afgelopen zomer het trainersstokje bij de oudste amateurclub van Nederland overnam van Ted Verdonkschot, schoof zijn pupil in het najaar door van centrale verdediger naar verdedigende middenvelder. Een gouden greep.

De band tussen de trainer en de speler floreert al langer. "In de A1 was hij voor de eerste keer mijn trainer. Toen draaiden we al een superseizoen en motiveerde hij de selectie met zijn winnaarsmentaliteit. Daarna had hij een groot aandeel in mijn vertrouwen. Toen ik als negentienjarig broekie bij de selectie kwam, had ik het enorm lastig. Als ik een bal niet goed afspeelde of verkeerd stond opgesteld, kreeg ik de wind van voren. Dat greep me aan."

Tegenzin

"Stapte ik met tegenzin op de fiets of scooter naar het sportpark. Totdat ik een appje kreeg van Gertjan, die toen ook in het eerste elftal van HFC speelde. 'Wes, trek het je niet aan. Dat is positieve feedback. Ik probeer je alleen maar beter te maken'. Bij mij ging op dat moment een knop om. Ik moest schijt hebben aan die opmerkingen. Dat werkte. Ik ging mijn eigen ding doen. Dat heeft zich door de komst van Gertjan als trainer dit seizoen verder ontwikkeld."

Boer vertelt in het interview verder over de opdracht die hij krijgt in het veld, over zijn scriptie, zijn bijzondere dagelijkse werk, grappen en vragen van ploeggenoten en een mogelijke toekomst als profvoetballer. In de dikke Winterstopspecial van ELF Voetbal zijn verhalen van alle clubs uit de Eredivisie, Eerste Divisie en Tweede Divisie te lezen. Daarnaast uitgebreide interviews met Stefano Denswil (Club Brugge), Karim Rekik (Hertha BSC Berlin) en Vitesse-trainer Leonid Slutskiy.

De dikke Winterstopspecial van ELF Voetbal is vorige week bij de abonnees op de deurmat gevallen en ligt in de winkelschappen voor de prijs van 5,99 euro.

Nu in de winkel
Aanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Racing Club stuurt miskoop Mateo Cassierra terug naar Ajax'
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
jukebox Laatste: De Jukebox: Ronald Koeman (TOP Oss)
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <