Resultaten x
Binnenland

Blue Monday: dit zijn dit seizoen de meest deprimerende clubs om te volgen

Laat niemand beweren dat voetbal niet gelukkig kan maken. In Tilburg, Zwolle en Doetinchem zullen ze van ‘Blue Monday’, de somberste dag van het jaar, niet veel merken. Bij sommige clubs ligt dat anders. In het lopende seizoen zijn dit de clubs die het meest deprimerend zijn om te volgen.
21-01-2019 09:52 door Jan Willem Spaans

AS Monaco

Arme Thierry Henry. AS Monaco was in 2017 kampioen, in 2018 runner-up in de Ligue 1 met nog altijd een respectabele tachtig punten. Iemand heeft de gebruiksaanwijzing aan een hond gevoerd of in de Middellandse Zee gedonderd, lijkt het wel. Leonardo Jardim werd in oktober al ontslagen, maar onder opvolger Thierry Henry loopt het nog altijd van geen kant. Zondag de nieuwste klap in het gezicht: in het eigen Stade Louis II ging Monaco met 1-5 onderuit tegen Strasbourg. Er kwamen 7.298 toeschouwers kijken. Dat is minder dan er vrijdagavond in de Adelaarshorst zaten.

NEC

De supporters hebben al een uitvaart voor hun club georganiseerd. Dat is natuurlijk overdreven, maar zoiets zet je niet op poten als het lekker gaat. Het was vrijdagavond wederom knarsetanden in een ijskoude Goffert, waar NEC zich niet voorbij Telstar kon worstelen. In de Eerste Divisie doet, na aftrek van de kampioen en de belofteploegen, meer dan de helft van de overige teams mee in de promotieplay-offs, als de Nijmegen Eendracht Combinatie niet alle zeilen bijzet zou het zomaar kunnen dat rood-zwart-groen daar niet bij hoort. Zou een schande zijn.

Ipswich Town

De laatste keer dat Ipswich Town een ronde in de FA Cup won was op 2 januari 2010. Wie wil snappen hoe lang dat geleden is: de Nederlandse regering was diep verdeeld over de missie in Uruzgan In de negen seizoenen, HFC Haarlem speelde nog profvoetbal en Daley Blind werd door Ajax aan FC Groningen verhuurd. In de competitie gaat het ook al slecht: geen club speelt al zolang in het Championship als Ipswich Town. Nu staan de blauwen stijf onderaan en dreigt voor de UEFA Cup-winnaar van weleer de afdaling naar het derde niveau.

Sporting Lokeren

Een familieclub, waar de koffiejuffrouw intussen al vijftig jaar in dienst is. Sporting Lokeren geniet in België sympathie door de oubollige werkwijze van Roger Lambrecht, maar de oude baas (87 jaar!) heeft zijn selectie niet helemaal op orde, zo lijkt het. Lokeren, recent nog een subtopper, verloor met 4-1 bij KAS Eupen en staat thans zes punten achter de voorlaatste. De enige hoop is dat die voorlaatste plaats wel directe handhaving betekent. De boel is nog niet reddeloos verloren, maar het is zeker twee voor twaalf.

Chievo Verona

Kreeg van de Italiaanse voetbalbond drie punten in mindering wegens fraude (waarmee het de handjes nog mocht dichtknijpen, want oorspronkelijk was sprake van vijftien punten). Bovendien kon de ploeg zelf maar één keer winnen en staan ze bij gevolg onderaan, negen punten achter de veilige posities. Chievo heeft op deze Blue Monday wel een wedstrijd op het programma, maar dat is niet direct een affiche waarvan we denken dat het hun humeur gaat verbeteren. Ze moeten uit naar Juventus…Nu in de winkel
Aanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Robert Maaskant volgt Maurice Steijn op als hoofdtrainer van VVV-Venlo'
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
jukebox Laatste: De Jukebox: Ronald Koeman (TOP Oss)
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <