Resultaten x
Binnenland

Interview Jeroen Veldmate: “Van der Venne heeft weinig humor“

Van Jong FC Utrecht – Go Ahead Eagles zullen twee dingen bijblijven. In de eerste plaats natuurlijk de hoofdpersoon Leon de Kogel, om wie eigenlijk alles draaide. Op twee: Jeroen Veldmate kan vrije trappen scoren! De aanvoerder van de Deventer ploeg scoorde zelfs tweemaal en had daarmee binnen de lijnen een voor hem ongebruikelijke hoofdrol. We spraken hem na afloop!
12-02-2019 09:00 door Jan Willem Spaans

Tot twee maal toe vindt Richard van de Venne het nodig om plagerig iets lulligs over de doelpunten van Veldmate te roepen. Het mikpunt reageert onbewogen. “Het is algemeen bekend: Richard heeft heel weinig humor, dus het is honderd procent zeker dat dit opmerkingen van Richard zijn”, antwoordt de verdediger droog. Bovendien heeft hij ongelijk, de vrije trap was van grote schoonheid. Die kant van Veldmate kenden we nog niet. Hoe komt hij erbij om zo’n vrije trap te nemen?

Kansen op hattrick?

“Nou ja, daar trainen we natuurlijk wel op gedurende de week. Voor de rechterkant, dus voor linkspoten, oefenen we vaak met Pieter Langedijk en Istvan Bakx. Nou, Bakx ontbrak vandaag door ziekte en Langedijk was net gewisseld, dus ik bleef over. Ik denk dat Vince Dekker hem ook kan nemen, maar ik had wel zoiets van ‘deze is voor mij’. Ik ben wel blij dat hij er zo invalt.” Het is ongekende weelde: nog niet eerder scoorde Veldmate twee keer in een profduel. Was hij niet een klein beetje pissig op John Stegeman, die door hem te wisselen de kansen op een hattrick om zeep hielp?

“Nee, helemaal niet. Nou ja, toen Givan Werkhoven naar de grond ging in de zestien dacht ik wel even van ‘het zal toch niet’, maar ik zal er niet boos om worden. Ik blijf natuurlijk liever staan, maar ik weet ook dat ik op vier gele kaarten sta en dat Jong FC Utrecht niet veel druk zette. Het is natuurlijk zijn goed recht om te wisselen.” Stegeman staat sowieso geen moment ter discussie in Deventer, ook nu in de afgelopen weken niet meer alles dat hij aanraakt in goud verandert. Hoe beoordeelt Veldmate de progressie die de selectie doormaakt?

“Nou ja, dat gaat natuurlijk met vallen en opstaan. Het is een club in progressie, dat is ontzettend positief, maar dat gaat niet in één rechte lijn. Je moet uiteindelijk zorgen dat je steeds iets omhoog moet, dat heeft tijd nodig. Na zo’n seizoensstart raak je misschien iets te snel verwend. Als je bovenaan staat is dat mooi, maar je moet zorgen dat de trend positief blijft. We weten dat dat niet recht omhoog kan.”

Prachtactie voor De Kogel

Graag eindigen we met waar het om draaide in de Galgenwaard: de acties voor Leon de Kogel die in totaal een kleine 25.000 euro ophaalden. Geld waarmee de spits zijn medische kosten kan aflossen. “Het is natuurlijk hartstikke mooi, zulke acties. Op dat soort momenten weet je pas echt dat er veel meer dan voetbal is. We zijn er elke dag mee bezig en het is een hele belangrijke bijzaak, maar het leven draait toch echt om andere dingen, waaronder gezondheid. Als je dit zo ziet vind ik het hartstikke mooi dat er zulke acties worden georganiseerd en dat wij daar een steentje aan kunnen bijdragen.”

Nu in de winkel
Aanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Racing Club stuurt miskoop Mateo Cassierra terug naar Ajax'
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
jukebox Laatste: De Jukebox: Ronald Koeman (TOP Oss)
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <