Resultaten x
Binnenland

Interview Joris van Overeem: “Kunnen nu elf keer winnen“

Kwestie van kiezen bij FC Utrecht. Tegen PSV was het spel uitstekend en het resultaat niet, nu bij De Graafschap andersom. De ploeg uit de Domstad won met 0-1 op de Vijverberg, het veldspel was bij vlagen beklagenswaardig. Dat geven de spelers ook ruiterlijk toe. Na afloop vroegen we Joris van Overeem naar zijn gedachten!
19-02-2019 12:00 door Jan Willem Spaans

Verdedigende stabiliteit

Zijn ploegmaat Timo Letschert had een duidelijke gedachte over geluk en pech, Van Overeem ziet het iets genuanceerder. “Volgens mij kun je het ook afdwingen, dat het niet tegenzit. We waren in de vorige wedstrijden niet goed genoeg, en heel veel schoten van de tegenstander vlogen er dan ook nog gelijk in. We hadden vaak ook de eerste kans, maar die ging er dan vaak niet in en dan krijg je hem ongelukkig om je oren. Als je zo vaak achter elkaar verliest moet je gewoon alles doen voor een overwinning. Dat ging niet met mooi spel, maar het is wel gelukt.”

Juist in tijden van zoveel tegenwind moet een ervaren kapitein deugd doen. Dick Advocaat zal van een paar verliesbeurten niet meer schrikken, denken we zo. “Sowieso schotelt hij een heel duidelijk plan voor hoe we gaan spelen. Hij is meester in het oppeppen van spelers. Vandaag krijgen we twee grote kansen, verdedigend weinig weggegeven. Aanvallend was het heel pover, dat wel. In de slotfase hadden we een gelukje, maar ik denk dat we dat hebben afgedwongen. Ze hadden verder nergens aanspraak op, denk ik.” En zo hield Utrecht voor het eerst de nul sinds de wedstrijd tegen… De Graafschap!

Elf keer winnen?

De FC heeft zo de kans om weer een beetje omhoog te kijken in de komende weken: play-offs voor Europees voetbal zijn het doel en het speelschema ziet er de komende weken vrij gunstig uit, nietwaar? “Er komen nu sowieso drie wedstrijden aan waar je de punten in moet pakken, maar ik denk eigenlijk dat het een reeks is van elf wedstrijden die je allemaal moet kunnen winnen, en dan eindigen we uit bij Ajax”, waarmee Van Overeem dus inschat dat Feyenoord ook in de Galgenwaard wel eens onderuit zou kunnen gaan.

Hoe het seizoen ook afloopt: één vraag is al beantwoord. Na een grappige periode waarin de betrokkenen het nieuws al te opzichtig onder de pet hielden is inmiddels formeel wereldkundig gemaakt dat John van den Brom de nieuwe trainer bij FC Utrecht wordt. In de huidige selectie is Van Overeem, die jaren met hem werkte bij AZ, de man die de nieuwe oefenmeester het beste kent. Heeft hij al contact gehad, vooruitlopend op de dagelijkse samenwerking op Zoudenbalch? “Nee, ik heb hem nog niet gesproken. Ik heb hem natuurlijk bij AZ gehad. De technische staf kent hem, maar verder natuurlijk niemand.”

Nu in de winkel
Aanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Engelse en Italiaanse club op tribune voor VVV-back Pachonik'
jukebox Laatste: Zo verging het de vorige aankopen van Feyenoord uit Zuid-Amerika
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <