Resultaten x
Binnenland

De zeven meest succesvolle invallers in de Eredivisie dit seizoen

Donyell Malen, Pelle van Amersfoort, Jafar Arias en Yassin Ayoub, allemaal werden ze dit seizoen al vaker dan twaalf keer als invaller binnen de lijnen gebracht. Konden deze spelers tot dusver ook daadwerkelijk verschil maken? ELF Voetbal zocht voor je uit welke invallers dit seizoen bij de meeste doelpunten betrokken waren.
13-03-2019 20:30 door Thijs de Bruijn

7. Vangelis Pavlidis

Doelpunten: 1

Assists: 3

Pavlidis is pas sinds januari in de Eredivisie te bewonderen, maar heeft nu al een mooie plaats in dit overzicht veroverd. Sinds zijn komst bij Willem II deze winter was de Griek als invaller al bij vier doelpunten betrokken. Hier had de aanvaller vijf invalbeurten voor nodig.

6. Yassin Ayoub

Doelpunten: 2

Assists: 2

Het basisdebuut in de Eredivisie van Yassin Ayoub namens Feyenoord laat nog altijd op zich wachten. Al zijn twaalf optredens dit seizoen waren invalbeurten. Toch kon Ayoub van waarde zijn voor de Rotterdammers. De middenvelder was bij 4 Feyenoord-doelpunten betrokken.

5. Björn Johnsen

Doelpunten: 4

Assists: 0

Hij had na zijn overstap van ADO Den Haag naar AZ op wellicht meer speeltijd in Alkmaar gehoopt, maar Björn Johnsen moet het dit seizoen vooral met invalbeurten doen. Elf keer kwam hij dit seizoen al als invaller binnen de lijnen. In deze duels vond hij vier keer het net.

4. Nicklas Pedersen

Doelpunten: 4

Assists: 0

Fans van FC Emmen konden zich dit seizoen alvast voorbereiden op een doelpunt als Pedersen zich langs de zijlijn warmliep om in te vallen. In zijn vijf invalbeurten dit seizoen was de Deen namelijk maar liefst vier keer trefzeker. Een uitstekend gemiddelde. Het seizoen van de spits lijkt echter al voorbij. Pedersen liep immers een zware knieblessure op.

3. Érick Gutiérrez

Doelpunten: 3

Assists: 2

Veel kansen krijgt de Mexicaanse middenvelder Érick Gutiérrez dit seizoen niet bij PSV. De teller staat op slechts twaalf optredens waarvan acht als invaller. In deze acht invalbeurten was de 23-jarige middenvelder alsnog behoorlijk productief. Bij vijf doelpunten was de Mexicaan direct betrokken. 

2. David Neres

Doelpunten: 2

Assists: 5

Neres werd 'slechts' acht keer als invaller binnen de lijnen gebracht, maar was in die optredens bijzonder productief. In acht invalbeurten was de Braziliaan immers bij maar liefst zeven doelpunten betrokken. Inmiddels heeft de aanvaller een basisplaats onder Erik Ten Hag toegewezen gekregen.

1. Donyell Malen

Doelpunten: 5

Assists: 4

Geen speler was als invaller dit seizoen zo succesvol als Donyell Malen. De supersub van PSV was bij maar liefst negen doelpunten betrokken nadat hij pas na de thee binnen de lijnen werd gebracht. De PSV'er heeft echter wel veel kansen gehad om zijn gemiddelde op te krikken. De aanvaller kwam dit seizoen al 21 keer als invaller binnen de lijnen. Daarmee is Malen ook de speler met de meeste invalbeurten dit seizoen.Nu in de winkel
Aanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Manchester United denkt aan tijdelijk afscheid van toptalent Tahith Chong'
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
jukebox Laatste: De Jukebox: Ronald Koeman (TOP Oss)
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <