Resultaten x
Binnenland

Spoorboekje: Waarop letten we in de Europa League?

Als de Champions League een hotelkamer is, dan is de Europa League een stapelbed van een niet nader te noemen Zweedse meubelverkoper. Van het eerste kan iedereen met twee ogen genieten zonder verdere aanwijzingen. Weinigen weten dat het tweede net zo leuk kan zijn, mits de juiste instructie. Pak je steeksleutel er maar vast bij: we ontleden de Europa League-avond feilloos voor je. Waar moet je op letten?
14-03-2019 07:00 door Jan Willem Spaans

Doet Napoli Nederland een groot plezier?

Weinig ranglijsten waarop het uitmaakt of je nou elfde of twaalfde staat, tenzij misschien in de pikorde van een voetbalelftal. En natuurlijk bij de UEFA: de nummer elf mag zijn kampioen in 999 van de duizend gevallen rechtstreeks de Champions League insturen, en heeft ook in het Europa League-toernooi nog wat extra voordeeltjes ten opzichte van de nummer twaalf. Nederland bezet die elfde plaats voor het seizoen 2020-21, enkel Oostenrijk kan die nog afpakken. Red Bull Salzburg moet daarvoor winnen van Napoli. Dat zal na de 3-0 in San Paolo waarschijnlijk niet genoeg zijn om door te gaan, maar de 0,4 punt voor een zege is voorlopig genoeg voor plek elf. Als de Italianen de return niet verliezen, is de strijd gestreden, anders moet Ajax in de Champions League nog aan de bak.

Trekken Arsenal en Sevilla een scheve situatie recht?

Onder de favorieten voor de eindzege zaten voorafgaand aan deze ronde ook Arsenal en Sevilla. Met Stade Rennes en Slavia Praag hadden ze ook niet bepaald de moeilijkste kaarten getrokken. Toch ging de heenwedstrijd voor zowel de Engelse als de Spaanse grootmacht niet naar wens. Arsenal beschaamde zich in de hoofdstad van Bretagne en kreeg met 3-1 op de boek. Sevilla, op haar beurt, verslikte zich in het taaie team Tsjechen en kwam niet verder dan 2-2, waardoor ze in de hoofdstad van Tsjechië moeten gaan winnen om het abonnement op Europa League-titels nog een jaartje te verlengen. Arsenal moet sowieso twee keer scoren om dit seizoen nog maar iets te kunnen winnen…

Wie wint het ‘Nederlandse’ duel in Milaan?

Meer dan dertienduizend supporters van Eintracht Frankfurt wonen donderdagavond het Europa League-duel van hun club met Internazionale bij. Tot zover niks bijzonders, maar: de Duitsers spelen uit! Er is in de afgelopen dagen meer dan een ware volksverhuizing tot stand gekomen, dit is onderhand een invasie te noemen. Het is voor al die mensen te hopen dat het voetbal beter is dan in de heenwedstrijd, een 0-0 waar ongeveer tien seconden over werd nagepraat. Saillant: de DFB had weinig zin om de bekerwinnaar te helpen, getuige de programmering van de Bundesliga. Frankfurt speelde maandagavond(!) nog een uitwedstrijd bij Fortuna Düsseldorf. Die generale wonnen ze met 0-3. De vraag nu: kan de ploeg van Jetro Willems die van Stefan de Vrij uit Europa kegelen?

Hoeveel landen houden Europese vertegenwoordiging?

Vrijdag in de loting voor de Champions League zien we sowieso teams uit Engeland, Spanje, Portugal, Italië en Nederland. De vraag is: hoeveel landen komen er nog bij? Van Oostenrijk en Oekraïne hoeft het niet te komen, beide vertegenwoordigers staan 3-0 achter. Frankfurt is nog de enige Duitse ploeg in de race. Ook Rusland maakt nog alle kans: Krasnodar hoeft maar een 2-1 op te halen tegen Valencia. Frankrijk heeft zijn hoop op Rennes, dat een 3-1 voorsprong vertegenwoordigt. En wat te denken van Kroatië: Dinamo Zagreb reist met een 1-0 zege op zak naar Benfica.Nu in de winkel
Aanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Manchester United denkt aan tijdelijk afscheid van toptalent Tahith Chong'
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
jukebox Laatste: De Jukebox: Ronald Koeman (TOP Oss)
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <