Resultaten x
Binnenland

The Great Escape: Zijn er nog ploegen die NAC hoop bieden?

NAC vindt heus wel weer een trainer. Wat er ook gebeurt, het lijkt erop dat de supporters in het Rat Verlegh Stadion van geen wijken weten. Er is vast iemand die in het volgende seizoen iets heel moois wil gaan neerzetten in Breda. Het punt is: NAC heeft nu een trainer nodig en staat uitzichtloos onderaan. Hoewel: uitzichtloos?
19-03-2019 13:42 door Jan Willem Spaans

De bal is rond, en zulke dingen meer. Weinig mensen zullen nog een stuiver geven voor de kansen van de geel-zwarte parel. Ze moeten tenslotte acht punten ophalen om zelfs maar voorlaatste te worden, en dat met nog acht wedstrijden op het programma. Maar goed: de hoop sterft als laatste en er zijn echt nog wel wedstrijden waarin NAC punten kan pakken. Als ze zich tenminste mentaal kunnen oppakken na de 0-4 tegen FC Utrecht, een wedstrijd die veel weg had van een doodsteek. Wij bij ELF Voetbal zijn de beroerdste niet en lepelen graag wat voorbeelden op van ploegen die ook uit de dood opstonden!

Fulham, 2007-08

Misschien wel het schoolvoorbeeld van ‘alles kan nog’. Met nog vijf wedstrijden te gaan stond de ploeg van Roy Hodgson er na een 1-3 tegen Sunderland beroerd op: zes punten achter en een beroerd doelsaldo. De Cottagers klommen iets op met een overwinning, maar verloren de volgende week waardoor er drie wedstrijden voor het slot nog vijf punten moesten worden goed gemaakt. Toen Fulham op bezoek bij Manchester City halverwege met 2-0 achterstonden, leek het gebeurd. De Londense ploeg draaide het wonder boven wonder om en won met 2-3. Toen waren ze los: Fulham won nog twee keer en bleef erin. Twee jaar later stond Fulham in de finale van de Europa League.

Tondela, 2015-16

Wie? Juist ja. Een onbekende Portugese club die een paar jaar geleden even op het hoogste niveau meedeed. Leek een vergissing, zeker toen de ploeg halverwege de competitie op een beschamend puntentotaal van acht stuks stond. Tien wedstrijden later hadden ze nog zes puntjes bijeengesprokkeld. Ze moesten er met nog zeven potjes te gaan nog tien halen om zelfs maar gelijk te komen met een ploeg boven de streep. En toen wonnen ze doodleuk even bij FC Porto. Het eindsprintje leek te laat: nog vijf punten achter met twee potjes te gaan. Tondela won beide wedstrijden, zag de concurrentie falen en flikte het toch nog.

Eintracht Frankfurt, 1998-99

“Radio, het snelste medium ter wereld”, opent een verslaggever zijn commentaar op de slotspeeldag van de Bundesliga in 1999. Hoe aandoenlijk. Op deze laatste dag snapte helemaal niemand het nog. Drie ploegen waren onderin in de slag, maar vooral Eintracht Frankfurt zat in de problemen. In de 85e minuut was het FC Nürnberg dat een bevrijdende aansluitingstreffer liet aantekenen. Omdat Hansa Rostock nog wint, gaat het tussen Frankfurt en Nürnberg. Frankfurt scoort en staat 5-1 voor, waarmee ze op doelsaldo gered zijn. Nürnberg, aan de andere kant, komt niet verder dan een gelijkspel en daarmaa vliegen ze eruit. Het radiocommentaar is niet normaal.Nu in de winkel
Aanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Manchester United denkt aan tijdelijk afscheid van toptalent Tahith Chong'
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
jukebox Laatste: De Jukebox: Ronald Koeman (TOP Oss)
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <