Resultaten x
Binnenland

Go Ahead Eagles – FC Twente: mogen tegen moeten

Even leek het erop dat Go Ahead Eagles een serieuze titelkandidaat was in de Keuken Kampioen Divisie en dat John Stegeman dat alleen maar ontkende omdat de underdogpositie hem beviel. Intussen weten we beter: Go Ahead draait bovenin mee en mag in de play-offs promotie proberen af te dwingen. FC Twente, zondag op bezoek in Deventer, is zo goed als zeker van het kampioenschap. Een pot van mogen tegen moeten.
23-03-2019 07:00 door Jan Willem Spaans

Go Ahead Eagles: Toch boven verwachting

Had je trainer Stegeman in juli de derde plek aangeboden in deze fase van het seizoen, met comfortabele marge binnen de plekken die recht geven op de tweede ronde in de play-offs, hij had je hand ervoor afgebeten. De oefenmeester uit Epe weet dat de stroeve terugronde van zijn rood-gele vechtmachine niet verwonderlijk is: zo goed als de eerste seizoenshelft suggereerde is deze ploeg nog niet. Buiten de lijnen is het in Deventer voor het eerst in tijden rustig, de nieuwe sterke man Jan Willem van Dop kondigde al aan dat er geen druk op de club staat. Financieel is het in de Adelaarshorst allemaal in orde, da’s wel eens anders geweest.

Van Dop zei zelfs dat het organisatorisch helemaal geen ramp zou zijn als de Deventer trots nog een jaar in de Eerste Divisie zou ballen: het zou de club de kans geven om aan een stevige fundering te bouwen. Stegeman werkt dus aan de Vetkampstraat in de wetenschap dat er geen man overboord is als het dit jaar niet meteen lukt. Het behoeft daarentegen natuurlijk geen uitleg dat de club er wel alles aan gaat doen in de play-offs. In de komende weken zal er van druk weinig sprake zijn, het is alleen zaak om te zorgen dat Go Ahead bij de eerste vijf blijft zodat ze een rondje over kunnen slaan. Pieken in de play-offs is ze vervolgens wel toevertrouwd, zeker vanuit de gekoesterde underdogrol.

FC Twente: Adel verplicht, maar waargemaakt

Je hoeft geen econoom te zijn om te snappen hoe cruciaal het voor FC Twente was om het verblijf in de Eerste Divisie tot één seizoen beperkt te houden. De ploeg uit Enschede heeft veruit de meeste mogelijkheden op het tweede niveau, maar een wijze man zei ooit al droogjes dat hij nog nooit doelpunten gemaakt had zien worden door een zak geld. En reken maar dat de pleuris was uitgebroken in de Grolsch Veste na de beschamende 2-5 nederlaag tegen Jong Ajax op eigen veld. Met zoveel op het spel verdient de clubleiding een dik compliment voor het feit dat ze hun hoofd koel hielden en niet allerlei rare capriolen uithaalden. Trainer Marino Pusic bleef zitten.

Een beslissing die zijn geld in goud waard blijkt. In 2019 pakten de Tukkers 28 van de dertig mogelijke punten, een waarde waarmee ze alle concurrentie lijken te hebben afgeschud. Ze reizen naar hun provinciegenoot met elf punten voorsprong op naaste belager Sparta en twaalf op opponent Go Ahead. Als ze een nederlaag kunnen afwenden, hebben wij vast een advies aan de facilitaire mensen in Enschede: kijk even of Theo Janssen nog iets overgelaten heeft na de vorige titelviering in 2010. Dikke kans dat de Arnhemmer alle champagne soldaat heeft gemaakt!Nu in de winkel
Aanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Manchester United denkt aan tijdelijk afscheid van toptalent Tahith Chong'
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
jukebox Laatste: De Jukebox: Ronald Koeman (TOP Oss)
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <