Resultaten x
Binnenland

Roda JC en MVV: Niet de beste buren

Het zijn van zo’n buren waar de rijdende rechter zijn handen aan vol zou hebben. Buren die elkaar niet snel uitnodigen voor een barbecue op de Nationale Burendag. Roda JC – MVV is namelijk veel meer dan een burenruzie. Zondag om 16.45 uur staat er meer dan drie punten op het spel.
23-03-2019 13:06 door Maarten Bastiaens

Trots en eer. Daar zal zondag voornamelijk om gestreden worden. Iedere MVV-fan zal een Roda-fan als collega hebben. Winst in Kerkrade en die MVV’er zal een jaar lang kunnen teren op het feit dat zijn club drie punten heeft gepakt in het o zo gehate Parkstad Limburg Stadion.

PLAY-OFFS

We gaan terug naar mei 2017. MVV mag hopen op promotie en Roda strijdt tegen degradatie. Terwijl het Nederlands elftal nog strijdt om een ticket voor het WK wordt er honderden kilometers zuidelijker in De Geuselt ook gestreden. Niet eens zo zeer op het veld. Voornamelijk voor het uitvak. Gemaskerde MVV ‘fans’ betreden het veld. Gooien met alles wat los en vast zit richting het uitvak. U herinnert het zich vast. Dat Roda uiteindelijk de return met 1-0 wint zorgt voor nog meer zout op de wonden van alle MVV’ers. Uitgerekend oud-MVV’er Daryl Werker maakt dat ene doelpunt. 

RODE DERBY

Ruim anderhalf jaar later mogen beide ploegen het nog eens tegen elkaar opnemen. Dit keer geen gemaskerde hooligans op het veld. Maar twee ploegen die vaak de grens van scheidsrechter Allard Lindhout opzochten. Ricardo Ippel en Mario Engels gingen zelfs over die grens en konden voortijdig vertrekken. MVV trok uiteindelijk aan het langste eind en won met 2-0. 

Zondag is alles anders. Naast trots en eer staan er ook play-offtickets op het spel. De negende plek van Roda geeft recht op die nacompetitie. De tiende plek van MVV kan aan het einde van de rit wel eens betekenen dat de ploeg er naast grijpt. Iets wat heel Maastricht wil voorkomen. Zeker gezien het feit dat Fortuna Sittard wel in de Eredivisie speelt en dat MVV al jaren in de schaduw van het ‘grote’ Roda staat. Roda zal aan de hand van interim-trainer Eric van de Luer de weg omhoog in moeten zetten. Wellicht dat de frisse wind van Van de Luer de ploeg in een nieuwe richting kan brengen. Winst tegen MVV zal in ieder geval helpen.  
 Nu in de winkel
Aanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Manchester United denkt aan tijdelijk afscheid van toptalent Tahith Chong'
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
jukebox Laatste: De Jukebox: Ronald Koeman (TOP Oss)
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <