Resultaten x
Binnenland

Interview Julian Lelieveld: “In de toppers laten we het vaak zien”

De gezichten staan nog best vrolijk in Deventer na de verloren thuiswedstrijd van Go Ahead Eagles tegen FC Twente (1-2). Natuurlijk heeft iedereen de smoor in na de ongelukkige nederlaag, maar ook is gezien hoe de rood-gelen in de tweede helft de wil oplegde aan de koploper uit Enschede, die door een fout van Hobie Verhulst toch met de punten de bus instapten. We spraken met Julian Lelieveld.
26-03-2019 12:04 door Jan Willem Spaans

Geen kans

Ons viel het grote verschil tussen de beide helften op: voor rust deelde Twente de lakens uit in de Adelaarshorst, na de pauze waren die rollen volledig omgedraaid. Wat heeft John Stegeman in de rust tegen zijn ploeg gezegd? “Ja, dat we moeite hadden met hoe Twente speelde en dat we misschien iets sneller de lange bal moesten hanteren, zodat we iets onder hun druk konden uitkomen. Dat werkte op zich best, we hadden ze waar we ze wilden hebben. En dan is het zuur hoe je het weggeeft. Ze waren gevaarlijk uit de omschakeling en uit dode spelmomenten, maar meer niet. En die goal, ja, dat is geen kans.”

Het siert Hobie Verhulst dat hij gewoon de pers te woord stond. We hoeven er niet omheen te draaien dat de keeper die bal altijd had moeten keren en dat dit een blunder van formaat is. Dat kan een keer gebeuren, vindt ook Lelieveld. “Zeker in de eerste seizoenshelft heeft Hobie ons vaak gered en nu zit het een keer tegen bij hem, dat kan gewoon gebeuren.” Voor zover iemand in Deventer, het moet een rasoptimist geweest zijn, nog kampioensambities had kunnen die nu definitief bij het vuil. De play-offs resteren dus nog.

Boven zichzelf uitstijgen

Dat is geen reden voor paniek, maar feit is wel dat het in de tweede seizoenshelft een tikkie stroever loopt dan voor de winterpauze. Is het verwachtingspatroon te hoog geworden? “Voor de winterstop hebben we inderdaad boven ons stand geleefd. We willen bij de bovenste vijf eindigen en daar staan we ook gewoon nog steeds, we draaien gewoon een goed seizoen. Ik denk dat de eerste helft tegen FC Volendam heel goed was, tegen MVV en Helmond was het ook een helft lang goed, nu ook. We spelen steeds één helft goed en dan is de tweede vrij matig. Meestal gaat de eerste goed en trekken we dat niet door, ik denk dat daar ons grote probleem in zit. Als wij de tweede helft ook zo spelen, zijn we de goede ploeg die ik denk dat we zijn”, aldus de van Vitesse gehuurde rechtsback.

Dit Go Ahead kan in grote wedstrijden boven zich uitstijgen, een kwaliteit die in de club verworven zit en in recente tijden al twee keer promotie opleverde. Het ultieme doel is om daar drie op een rij van te maken. “Ja, ik denk dat we in alle grote wedstrijden tot nu toe goed gepresteerd hebben, de play-offs zijn ook grote wedstrijden, dus ja.. Alleen Sparta-uit was heel matig, maar verder laten we het in de topwedstrijden wel zien”, klinkt Lelieveld strijdbaar.Nu in de winkel
Aanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Manchester United denkt aan tijdelijk afscheid van toptalent Tahith Chong'
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
jukebox Laatste: De Jukebox: Ronald Koeman (TOP Oss)
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <