Resultaten x
Binnenland

Interview Peet Bijen: “Moeten het nu afmaken”

Als er één club pijnlijk hard heeft ondervonden waartoe hoogmoed kan leiden is het FC Twente wel. Omdat het bestuur in Enschede een paar jaar geleden zijn hand overspeelde, moet de club dit seizoen in de Eerste Divisie opdraven. Het lijkt er heel sterk op dat Twente gelijk in de eerste poging terug naar de Eredivisie dendert. Zondag werd er op het veld van Go Ahead Eagles met een 1-2 zege een belangrijke stap gezet. We spraken na afloop met Peet Bijen.
26-03-2019 13:30 door Jan Willem Spaans

Groot gat

Met Eerste Divisie-kampioen Peet Bijen, denken we. “Is dat zo?”, houdt de verdediger zich keurig in zijn rol. Het gat is alleen elf punten met nog acht wedstrijden te gaan, en FC Twente heeft sinds 7 december geen punt meer ingeleverd. We zullen niet ontkennen dat voetbalverslaggevers er soms een handje van hebben om op de zaken vooruit te lopen, maar in dit geval kan het ons toch niet kwalijk genomen worden. “Ik vind het altijd leuk, de media is er altijd naar op zoek dat wij dat bevestigen. Maar ik vind het prima: als je met acht wedstrijden over elf punten voor staat snap ik dat jullie met die opmerkingen komen. En ja: we zijn aan onze stand verplicht dit nu af te maken.”

Wat een verschil met november. Go Ahead won in Enschede met 0-1 (net als deze uitzege was ook de Deventer triomf ietwat fortuinlijk), en Twente leek aan de bak te moeten. Hoe hebben ze het hoofd koel gehouden onder zoveel druk? “Het heeft natuurlijk geen zin om in paniek te raken. Ik weet niet hoe iedereen thuis is, maar op de club is het altijd lekker rustig gebleven, we keken gewoon naar de volgende wedstrijd. En na de winterstop zijn we inderdaad een groot gat aan het slaan, in een paar weken tijd. We hebben ook wel een ploeg om bovenaan te staan, dus ik snap dat ons die druk wordt opgelegd.”

Kampioen uit de regio

We doen er een schepje bovenop: we denken ook niet dat Bijen tot de laatste dag, tegen SC Cambuur, gaat moeten wachten voordat de man uit Hengelo de champagne mag ontkurken. Bijen is in de gelukkige omstandigheid dat hij zijn FC Twente eerder kampioen heeft zien worden, al was de 24-jarige verdediger in 2010 nog te jong om de landstitel met champagne (of een kratje Grolsch) te vieren. “Ja, dat heb ik beleefd als fan, maar ook als jeugdspeler. Vorig jaar heb ik alle ellende ook meegemaakt, dus het zou leuk zijn om nu ook als speler succes te behalen.”

Zonder de betrokkenheid bij de zaak van de buitenlandse spelers of de Nederlanders van buiten de regio in twijfel te trekken: een promotie zou voor Bijen als geboren Tukker nóg meer betekenen. “Familie, vrienden, als ik boodschappen doe, iedereen spreekt me aan: na het vervelende vorige jaar vinden ze dit mooi. Het is voor elke voetballer mooi om een feestje te hebben en om bovenaan te geven, maar mij geeft dit wel iets extra’s, ja.”

 Nu in de winkel
Aanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Manchester United denkt aan tijdelijk afscheid van toptalent Tahith Chong'
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
jukebox Laatste: De Jukebox: Ronald Koeman (TOP Oss)
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <