Resultaten x
Binnenland

Interview Hans Hateboer: "Ajax maakt zeker een kans tegen Juventus"

Woensdagavond de kraker in de Champions League. Ajax ontvangt Juventus in de kwartfinale van de Champions League. Hans Hateboer geeft de nieuwe koploper in de Eredivisie zeker een kans. "Vooral als je aanvallend speelt tegen ze met veel druk naar voren."
08-04-2019 09:15 door Aaron Deckers

De rechtsback van Atalanta Bergamo kan het weten. Zo versloeg de Oranje-international met zijn ploeg Juventus in de Coppa Italia zelfs met 3-0. "Tegen Juventus hebben we de afgelopen jaren telkens goed gespeeld. Dat komt denk ik vooral doordat we ons eigen spel tegen hen proberen te spelen", vertelt Hateboer tegenover ELF Voetbal. "Dat betekent een aanvallende manier van spelen, met veel druk naar voren. Ik heb het gevoel dat je vooral met ‘pressing’ het verschil kunt maken, al heeft Juventus natuurlijk totaal geen zwakheden."

"Voor ons werkte die strategie echter en ik denk daarom dat Ajax ook een kans maakt om zelfs in de Champions League van ze te kunnen winnen. Het zal echter niet makkelijk worden, maar ook niet onmogelijk. Ik moet eerlijk zeggen dat ik zelf ook erg uitkijk naar de confrontatie tussen de twee!"

Internazionale

Met Atalanta Bergamo speelde zondagavond doelpuntloos gelijk bij Internazionale, dat aantrad zonder Stefan de Vrij (dijbeenblessure). "Voor ons is een gelijkspel in San Siro tegen dit Internazionale, een prima resultaat. We staan er met Atalanta erg goed voor, aangezien we nog steeds meestrijden voor een ticket in de Champions League."

De voormalige speler van FC Groningen maakt een uitzonderlijk jaar door met Atalanta Bergamo. De club staat vijfde op de ranglijst, puntgelijk met nummer vier AC Milan. Champions League lonkt. Tegelijk lonkt een finaleplaats in de Coppa Italia. "Het is een waanzinnig jaar voor ons. De start van het seizoen verliep moeizaam, maar daarna kwamen we echt op gang. Het spel was ook in het begin van het seizoen goed, maar we misten veel kansen. Toen onze spits Zapata in vorm kwam, pakten we echter telkens net wél de punten."

Oranje

"Nu staan we er zowel in de competitie als in de beker zeer goed voor en dat doet de Tifosi enorm goed. Zij denken zelfs al dat we in de finale staan van de beker, haha. Dat is natuurlijk nog niet het geval want we moeten nog steeds de return spelen tegen Fiorentina." Na een 3-3 gelijkspel volgt op 25 april de return in het eigen Atleti Azzurri d'Italia. Ook persoonlijk record maakt Hateboer een goed seizoen door. "Ik heb dit jaar al vijf doelpunten op mijn naam staan en vier assists. Dat zijn goede statistieken voor me en daarnaast speel ik eigenlijk iedere wedstrijd. Ik weet échter ook dat dat me nog geen garantie biedt op een plek in Oranje. De bondscoach is daar ook duidelijk over geweest. Er is veel concurrentie op mijn positie binnen het team. Daardoor zal ik niet altijd geselecteerd worden."

Nu in de winkel
Aanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Interesse voor Feyenoord-talent Touré vanuit binnen- en buitenland'
jukebox Laatste: Zo verging het de vorige aankopen van Feyenoord uit Zuid-Amerika
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <