Resultaten x
Binnenland

Nieuwe ELF Voetbal met Schöne, Angelino, Guidetti, Promes, Hoever en Van Seumeren

Hij is sinds kort de buitenlander met de meeste wedstrijden achter zijn naam voor Ajax: Lasse Schöne. In ELF Voetbal nummer 4 vroegen we diverse Ajax-legendes naar hun mening over de Deense middenvelder. Daarnaast interviews met onder andere Angeliño, John Guidetti, Frans van Seumeren, Quincy Promes en Ki-Jana Hoever. Jaap Stam en Raimond van der Gouw kijken tegelijk terug op de befaamde Champions League-finale van 1999.
11-04-2019 11:00 door Redactie ELF Voetbal

LASSE SCHÖNE

Dat illustere namen als Jari Litmanen, Brian Laudrup, Stefan Pettersson en Sunday Oliseh hier ooit eensgezind de loftrompet zouden steken over Lasse Schöne, hadden weinigen bij diens komst naar Ajax in 2012 verwacht. Maar zeven jaar later is de Deen uitgegroeid tot recordhouder van de meeste wedstrijden in Ajax 1 als buitenlander. En dus klinkt in ELF Voetbal nummer 4 zes pagina's lang een lofzang. "Heel knap wat Lasse hier voor elkaar heeft gekregen."

STAM & VAN DER GOUW

De euforie bij de Engelsen, de diepe teleurstelling bij de Duitsers, en het ongeloof dat zij deelden: de beelden van de Champions League-finale van 1999 staan bij velen in het geheugen gegrift. Twintig jaar na dato blikken Jaap Stam en Raimond van der Gouw uitgebreid terug op die legendarische wedstrijd tussen Manchester United en Bayern München in Barcelona. "Die avond was de mooiste van mijn carrière."

FRANS VAN SEUMEREN

Frans van Seumeren (69) is sinds april 2008 grootaandeelhouder van FC Utrecht en geniet daar nog steeds elke dag van. Vanaf het begin was zijn missie: zorgen dat de stad een profclub heeft waarop iedereen trots kan zijn. In zijn skybox in stadion Galgenwaard praat de ondernemer honderuit en zelfkritisch over de ontwikkelingen van FC Utrecht en het betaald voetbal in Nederland. "Wij dachten hier in Nederland een werelddeal te hebben met FOX, maar het is helemáál geen werelddeal. Het is gewoon een klotedeal."

JOHN GUIDETTI

Mocht de Nederlandse taal ooit verrijkt worden met een antoniem van 'Kuipvrees', dan voldoet John Guidetti uitstekend als definitie. Ook zeven jaar na zijn vertrek is zijn liefde voor Feyenoord springlevend. Wij reisden naar Baskenland voor een bijzonder gesprek met een minstens zo bijzondere speler. "Op de dag van de wedstrijd met Celta tegen Ajax hoorde ik dat supporters een ingelijst shirt van mij in brand hadden gestoken. Daarom kwamen nadat ik later tegen Ajax scoorde alle frustraties eruit."

KI-JANA HOEVER

Zestien jaar oud was Ki-Jana Hoever toen hij in januari 2019 debuteerde voor de hoofdmacht van Liverpool. Speciaal voor ELF Voetbal maakte de Amsterdamse verdediger een gedetailleerde reconstructie van het etmaal dat zijn leven op zijn kop zette. Zijn verhaal in eigen woorden. "De enige gedachte die door mijn hoofd schoot: ik wil het goed doen, ik wil het goed doen."

ANGELIÑO

Interviews geven: Angeliño zit nog liever de hele dag bij de tandarts in de stoel. Dat verandert wanneer de linksback van PSV in plaats van over zichzelf over zijn grootste inspiratiebronnen mag praten. Daarom: de tien helden van Angeliño. "Een linksback van het niveau van Roberto Carlos komt er nooit meer."

QUINCY PROMES

In Moskou was hij naar eigen zeggen 'de koning'. Sinds de zomer is hoogheid Quincy I neergestreken in de Spaanse koningsstad Sevilla, waar hij zijn koninklijke status nog moet verdienen. ELF Voetbal ging op bezoek. "Ik moest opnieuw beginnen. En dat was best een beetje eng in het begin."

En verder:

Willem II-icoon Henry van Amelsfort
Dico Koppers & James
Ajax in Europa
Legend: topkeepers Piet Schrijvers, Jan Jongbloed & Ton Thie
Tweede Divisie: Vincent Weijl (AFC)
Superelf: Kiki Musampa
Cultheld: Gabriel Batistuta
Talent: Ian Maatsen
(Martin) Jol Talk
Blikvanger
Warming-upNu in de winkel
Aanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Jasper Cillessen verlaat FC Barcelona voor Valencia of AS Roma'
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
jukebox Laatste: De Jukebox: Ronald Koeman (TOP Oss)
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <