Resultaten x
Binnenland

Dit staat er nog op het spel in de Eerste Divisie

Met FC Twente kennen we de kampioen, aan degradatie wordt niet gedaan, maar toch zijn er nog heel wat beslissingen die gaan vallen in de Eerste Divisie. Vrijdagavond zien we de voorlaatste speeldag. Dat betekent tien wedstrijden, en in negen van die tien wedstrijden staat nog iets op het spel. Dit is waar nog om gestreden wordt!
26-04-2019 08:00 door Jan Willem Spaans

Plaatsing voor de tweede ronde van de play-offs

Zoals bekend: er spelen acht ploegen uit de Eerste Divisie play-offs. Wie succes wil hebben, kan het beste bij de bovenste vier deelnemers zijn. Die stromen in de tweede ronde in, het verleden wijst uit dat ploegen die in de eerste ronde beginnen maar heel zelden tot in de Eredivisie doordringen. Het is clubs er dus veel aan gelegen om de eerste ronde te ontlopen. Twee clubs zijn daarvan al zeker: Sparta Rotterdam en Go Ahead Eagles mogen de eerste ronde vanaf de zijlijn bekijken.

Op dit moment zijn de andere twee plekken voor Almere City en FC Den Bosch. Almere speelt op eigen veld tegen Jong PSV, de beste beloftenploeg van het huidige seizoen. De ploeg van Ole Tobiasen is op het juiste moment in vorm en zou bij winst op de Eindhovense ploeg zo goed als zeker zijn van de tweede ronde. Dat ligt voor FC Den Bosch heel anders. De Brabanders zijn de draad kwijt, ontsloegen zelfs trainer Wil Boessen en moeten nu maar zien dat ze het bij Roda JC redden. Al draait Roda natuurlijk ook niet soepeltjes…

Plaatsing voor de eerste ronde van de play-offs

De vier plekken voor de eerste ronde liggen nog wél voor het oprapen. Behalve de beloften en zowel de bovenste drie als de onderste drie in de stand hebben daardoor alle clubs nog wat om voor te vechten, hoewel de kans dat Telstar en FC Eindhoven het nog redden in alle eerlijkheid louter theoretisch is. Tussen nummer dertien Roda JC (dus thuis tegen Den Bosch) en nummer acht SC Cambuur (thuis tegen MVV) zitten precies twee puntjes. Omdat Jong PSV sowieso bovenin eindigt, is plek tien normaliter ook goed voor de play-offs. Als Jong Ajax nog bij die eerste tien komt, verschuift het ticket zelfs naar de elfde plaats.

De realistische gegadigden zijn Roda, MVV, RKC Waalwijk (op bezoek bij Go Ahead Eagles), NEC (thuis tegen FC Twente), Cambuur en een paar punten daarboven ook TOP Oss (thuis tegen FC Dordrecht). Wat de uitslagen ook bieden vrijdagavond: op de slotdag zal er voor beide ronden van de play-offs nog flink worden gestreden. Er zit alleen één addertje onder het gras.

De laatste periodetitel

Onder het Almeerse kunstgras, meer precies. De laatste periodetitel is voor Cambuur en vooral Telstar de laatste kans om toch de nacompetitie nog te halen. Helaas voor die twee clubs: de kans is erg klein. Almere City speelt thuis tegen Jong PSV en is bij winst al zeker van de laatste periodetitel. Als het niet lukt, kunnen ze ook Jong Ajax nog verslaan. Ook twee keer een gelijkspel is genoeg. Als dat niet lukt, kunnen Cambuur en Telstar door twee zeges nog boven Almere uitkomen en zo de play-offs halen. Cambuur ontvangt dus MVV, Telstar heeft de Noord-Hollandse krachtmeting met FC Volendam op het menu.

Nu in de winkel
Aanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Racing Club stuurt miskoop Mateo Cassierra terug naar Ajax'
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
jukebox Laatste: De Jukebox: Ronald Koeman (TOP Oss)
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <