Resultaten x
#stay-at-home

Tijden van crisis vragen om crisismaatregelen. Voor wie de deur niet meer uit durft of mag: ELF Voetbal is vanaf nu ook per editie online te bestellen. Of, speciaal voor de thuisblijvers, gebundeld in een speciaal stay-at-home-pakket.

Bestaande uit 
- ELF Voetbal 90's Special 
- ELF Voetbal Cult Special 
- ELF Voetbal Clubiconen Special 

Binnenland

Oranjespecial ELF Voetbal opent de jacht op twee hoofdprijzen

We staan aan de vooravond van twee grote toernooien. Het Nederlands elftal gaat in Portugal een poging doen om de allereerste UEFA Nationals League te winnen. De Oranje Leeuwinnen strijden op het WK Vrouwen in Frankrijk voor de hoofdprijs. ELF Voetbal besteedt deze maand volop aandacht aan onze nationale helden. Maar ook een bijzonder verhaal over de stamboom van Ryan Gravenberch, de modelijn van Alexander Büttner en veel meer.
09-05-2019 10:00 door Redactie ELF Voetbal

VIRGIL VAN DIJK

Hij krijgt niet af en toe een veer in zijn achterste gestoken, maar bijna dagelijks een complete kalkoen. Virgil van Dijk, Voetballer van het Jaar in Engeland en straks op 1 juni in de Champions League-finale, blijft nuchter onder alle gekte die hem omringt. Wij spraken mensen die aan de wieg stonden van zijn weergaloze ontwikkeling en de aanvoerder van de Oranje zelf. “Ik zie die filmpjes van dat liedje ook voorbijkomen. Om überhaupt een nummertje te hebben bij zo’n grote club is al geweldig. Als het dan ook nog zo’n grote hit wordt die iedere fan kan meezingen, is dat helemaal prachtig.”

OLA TOIVONEN

Vijf jaar speelde Ola Toivonen (32) voor PSV, maar kampioen werd hij niet in Eindhoven. En dat is iets waar de Zweed nog van baalt. Toivonen is in de nadagen van zijn carrière neergestreken aan de Australische zuidkust: bij Melbourne Victory. Wij spraken hem over zijn avontuur Down Under en zijn jaren in Nederland. “I am not a bad guy, maar ik kan me voorstellen dat supporters en spelers van andere clubs zich soms aan mij ergerden.”

JACKIE GROENEN

Als ze ooit een groter huis koopt, ruimt ze er meteen plek voor in: een jukebox. Jackie Groenen luistert graag naar de muziek van het verleden. Aan de vooravond van het WK in Frankrijk vertelt de Oranje-middenvelder over haar passie voor alles dat al een leven achter zich heeft. “Het lijkt me geweldig om samen met mijn vader naar Meat Loaf te gaan.”

DE STAMBOOM VAN DE FAMILIE GRAVENBERCH

Ryan Gravenberch (16) is Ajax’ jongste debutant en doelpuntenmaker ooit. Geschiedenis schrijven zit in zijn DNA. Een verhaal over twee generaties Gravenberchs, twee jongensboeken, van twee totaal verschillende levens. Eén tegen het decor van de Johan Cruijff ArenA, het andere zich afspelend op de plantage Clarenbeeck, gelegen aan de rivier Commewijne ten oosten van Paramaribo.

EX-BONDSCOACHES OVER ORANJE

Het geloof in de Nederlandse voetbaltoekomst heeft een wederopstanding van Bijbelse proporties. Wij vroegen Bert van Marwijk en Guus Hiddink de Oranje-euforie te duiden. De ex-bondscoaches, tegenwoordig werkzaam in respectievelijk de Verenigde Arabische Emiraten en China, pleiten voor een paar eetlepels nuance in het recept. Ruim baan voor twee wijzen uit het oosten, pleitbezorgers van het gematigde midden.

MATTHIJS DE LIGT

Nooit eerder speelde een tiener al zoveel wedstrijden voor Oranje als Matthijs de Ligt: vijftien stuks. In aanloop naar de Nations League-finale blikken we met ’s werelds meest begeerde verdedigend talent terug op bepalende interlands.

NATHAN AKÉ

Sterkhouder bij AFC Bournemouth en vaste klant in Oranje: de ontwikkeling van Nathan Aké zet zcih gestaag voort sinds zijn vertrek bij Chelsea. Wij spraken de 24-jarige verdediger over zijn leven in het zuiden van Engeland, de succesformule van Bournemouth, en de uitstekende sfeer bij het Nederlands elftal. “De verhuizing naar Zeist heeft een positieve uitwerking op de sfeer teweeggebracht. Ook buiten het veld brengen we nu veel tijd met elkaar door. 30 Seconds, kaarten, tafeltennis, FIFA op de PlayStation, het is leuk om op deze manier met de andere internationals op te trekken.”

EN VERDER:

Klaas-Jan Huntelaar over Oranje
Alexander Büttner (Vitesse): zakenman en voetbalprof
Valkenier Go Ahead Eagles
Engeland onder de loep
Superelf: Kemy Agustien
Cultheld: Ugur Yildirim
Legendarisch moment: de penalty van Peter van Vossen
Talent: Wouter Burger (Feyenoord)
Speelschema WK Vrouwen
Blikvangers
Warming-Up
Columns
Aanmelden
Advertorial
jukebox Laatste: De Jukebox: Michael Chacón (FC Emmen)
superelf Laatste: Superelf Romano Denneboom: Van Gentenaar via El Ahmadi naar Elia
transfergeruchten Laatste: 'Bilal Basacikoglu gesignaleerd bij Trabzonspor'
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <