Resultaten x
Binnenland

Van de vaste verdedigers van PSV miste alleen Schwaab een paar duels

Angelino, Nick Viergever, Daniel Schwaab en Denzel Dumfries sloegen dit seizoen de klok, achterin bij PSV. Zelden kwam er iemand tussen. Schwaab, die als eerste van deze vier afscheid neemt van Eindhoven, speelde het minst van alle vaste verdedigers.
14-05-2019 15:59 door Cas Broxterman

Eigenlijk best opvallend: drie van de vier verdedigers die dit seizoen basiskrachten waren bij PSV, staan er pas sinds de zomer van 2018 onder contract. Angelino kwam over van Manchester City, Dumfries werd overgenomen van sc Heerenveen en Viergever maakte de overstap van Ajax. Schwaab begon aan zijn derde jaar in Eindhovense dienst.

PSV versterkte zich daarnaast met Trent Sainsbury (op huurbasis) en Aziz Behich. Dat bleken versterkingen voor de breedte. Behich maakte vier keer zijn opwachting in de eredivisie. Zijn totaal aantal minuten komt uit op zeventig - nog niet eens één wedstrijd. Sainsbury's teller staat ook op vier, maar hij stond daarvan twee keer in de basis. Dat brengt zijn aantal minuten op 232.

Verdedigers van PSV en hun minuten na 33 duels
Angelino 2960
Viergever 2918
Dumfries 2895
Schwaab 2691

Ook al zou Schwaab wél spelen en de andere drie vaste verdedigers niet in de laatste wedstrijd van het seizoen, is de Duitser degene met de minste minuten in de eredivisie. Hij heeft er 2691 achter zijn naam staan, verdeeld over dertig duels. Daarmee is hij ook nog de enige uit de defensie die dit seizoen een competitiewedstrijd miste. Viergever, Angelino en Dumfries speelden er tot dusver 33.

Luuk de Jong

De teller bij Schwaab zou, als hij het laatste duel volledig meemaakt, op 2781 uitkomen. Angelino is onderweg degene met de meeste minuten dit seizoen te worden. Over de hele selectie genomen hoeft hij alleen aanvoerder Luuk de Jong voor zich te dulden. Die werd dit seizoen geen enkele keer voortijdig naar de kant gehaald. Angelino twee keer, vlak voor tijd. Het verschil bedraagt slechts tien minuten.

Aan het eind van dit seizoen gaat Schwaab op zoek naar een nieuwe club. Hij is transfervrij en kiest voor zijn familie, bevestigde coach Mark van Bommel. De kans is dan ook groot dat hij komend seizoen in een Duitse competitie speelt.Nu in de winkel
Aanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Nemanja Gudelj verruilt Guangzhou Evergrande voor slagvaardig Sevilla'
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
jukebox Laatste: De Jukebox: Ronald Koeman (TOP Oss)
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <