Resultaten x
Binnenland

De meest absurde comebacks in het voetbal

Vrees niet, het gaat echt, echt, echt niet meer mis voor Ajax. De Graafschap heeft niet eens baat bij een inspannende avond met de play-offs voor de deur. Als PSV nog kampioen wordt, is het met straatlengtes voorsprong de grootste stunt ooit in de hele geschiedenis van het voetbal. Daarvoor is iets nodig dat deze comebacks, sommigen ervan lukten niet eens, volledig in de schaduw zet.
15-05-2019 13:00 door Jan Willem Spaans

Bundesliga-ontknoping 1978

Een van onze collega’s wees ons op het prachtige verhaal van de Bundesliga-ontknoping van 1978. Op de laatste speeldag gingen Borussia Mönchengladbach en FC Köln qua punten gelijk op. Köln had alleen een veel beter doelsaldo: +40 versus +30. Köln dacht met een overwinning bij St. Pauli, reeds gedegradeerd, wel kampioen te zijn. Gladbach had echter plannen: de Fohlenelf speelde tegen Borussia Dortmund en verpletterde de opponent. Köln stond 1-0 voor en hoorde in de rust via de radio ineens dat Gladbach met liefst 8-0 leidde! Het zou uiteindelijk 12-0 voor Gladbach worden. Köln werd kampioen door zelf met 5-0 te winnen, het was tóch spannend.

Wonderscore: 9/10

Spanje naar EK 1984

Dit verhaal is bekend. Nederland leek wel zeker van zijn plek op het EK 1984, want Spanje kon Oranje alleen met een hele grote score tegen Malta nog voorbijstreven. Bondscoach Kees Rijvers zat niet voor de buis maar bij de buren, ook al werd daar in tegenstelling tot de populaire mythe niet gekaart. Bij rust stond het in Spanje maar 3-1, waardoor de Iberiërs in de tweede helft negen goals nodig hadden voor het mirakel. Die kwamen er ook, maar dat was ook te danken aan het beroerde optreden van de al dan niet zuiver opererende ploeg van Malta. Geen gigantisch wonder.

Wonderscore: 7/10

Australische voorbereiding geflipt

In alle eerlijkheid komen we nu al snel bij laffe comebackjes van twee of drie doelpunten. De Champions League-finale van 2005 kennen we nu wel. Het enige voorbeeld dat nog het noemen waard is komt uit de Australische voorbereiding, waar Gold Coast City een 5-1 achterstand omzette in een 8-6 overwinning. Dat zijn cijfers van vijfsetters op Wimbledon. Nogmaals: we praten niet eens in dezelfde orde van grootte als een landstitel voor PSV uit deze positie.Nu in de winkel
Aanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Nemanja Gudelj verruilt Guangzhou Evergrande voor slagvaardig Sevilla'
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
jukebox Laatste: De Jukebox: Ronald Koeman (TOP Oss)
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <