Resultaten x
Binnenland

Dit zijn de halve finales in de play-offs om plekken in de Eredivisie en Europa

Van de 34 BVO’s in ons land kunnen er na woensdag inmiddels 22 met vakantie. Er zullen in de komende weken nog acht clubs strijden om twee plaatsen in de Eredivisie van 2019-20, terwijl er nog vier ploegen vechten om een plaatsbewijs voor de voorrondes van de Europa League. Zodoende zijn er zes halve finales, we beschouwen ze graag even voor!
16-05-2019 09:00 door Jan Willem Spaans

TOP Oss – Sparta

Je zou vermoeden dat de Rotterdammers torenhoog favoriet zijn voor dit tweeluik. Vlak TOP Oss niet uit! Pas op de laatste speeldag dwong de ploeg van Klaas Wels af dat ze de eerste ronde van de play-offs mochten overslaan, dit vooral te danken aan een uitstekende defensie. Sparta mag dubbel gewaarschuwd zijn: in de reguliere competitie wonnen de Brabanders al met 1-4 op het Kasteel. In Rotterdam-West is voor aanvang van de competitie duidelijk verkondigd dat promotie het enige doel is, dus de druk zal er goed op liggen.

Go Ahead Eagles – FC Den Bosch

Toevallig ook de laatste competitiewedstrijd. In De Vliert won Den Bosch met 2-0 van een gehavend en uitgeblust Go Ahead Eagles, dat aan het eind van de 38 speelrondes dichtbij het eind van hun Latijn leek. De ploeg uit Deventer zal gelukkig zijn met de twee weken van rust na de vorige wedstrijd. Bij Den Bosch heeft Willem van Hanegem bedankt voor de rol van trainer in deze nacompetitie, wél is de Kromme bereid gevonden te adviseren. Het zal ons benieuwen!

SC Cambuur – De Graafschap

Kon je op wachten. De overgang van Henk de Jong van Doetinchem naar Leeuwarden is niet ingegeven door sportieve perspectieven: de trainer heeft de bewonderenswaardige keuze gemaakt dichter bij zijn zieke vrouw te gaan werken. De voetbalgoden hebben desondanks bepaald dat De Jong, nu nog bij De Graafschap actief, tegen Cambuur speelt in de halve finale van de play-offs. Het is dus de bedoeling dat de sympathieke oefenmeester zijn toekomstig werkgever de Eredivisie belet. Bij menig trainer zouden we ons zorgen maken, maar Henk de Jong komt op ons te zuiver over om dit tot probleem te maken.

RKC Waalwijk – Excelsior

Recente Excelsior-uitslagen zijn een 6-2 nederlaag en overwinningen met 4-5 en 4-2. Het lijkt erop dat Ricardo Moniz het lijfsbehoud wil afdwingen door vol voor de aanval te kiezen. De twee knappe zeges zullen de Kralingers in elk geval moed geven voor het tweeluik met de Brabanders, die op hun beurt stuntten door maandagavond een 2-0 nederlaag tegen NEC weg te poetsen. Houdt Excelsior, de ervaren Eredivisieploeg, het hoofd koel?

FC Groningen – Vitesse

Het is Danny Buijs toch gelukt. Na een hopeloze eerste seizoenshelft heeft hij het bij de FC helemaal op de rit gekregen, op de slotdag pakten de groen-witten ondanks een nederlaag zelfs het laatste plaatsje voor de play-offs om Europees voetbal. Vitesse weet al langer dat het daaraan moet meedoen en bereidde zich voor met een paar fraaie overwinningen. De Gelderse ploeg won de seizoensafsluiter vorig jaar knap en gaat ook deze editie gewoon als favoriet van start. Maar vlak Groningen, met een sterke defensie, zeker niet uit!

Heracles Almelo – FC Utrecht

Ook hier een club waarvan de deelname verrassend is tegen eentje die toch wel geacht werd zich tenminste hiervoor te kwalificeren. Heracles kende een sterk seizoen, de jaargang van Utrecht mag gemiddeld worden genoemd. Dick Advocaat is een trainer voor wie het resultaat heilig is, het zal de Kleine Generaal dan ook bijzonder plezieren als hij de Galgenwaard door de voordeur verlaat met een Europees plaatsbewijs als tastbare beloning.

Nu in de winkel
Aanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Racing Club stuurt miskoop Mateo Cassierra terug naar Ajax'
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
jukebox Laatste: De Jukebox: Ronald Koeman (TOP Oss)
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <