Resultaten x
Binnenland

Eredivisie op rapport: Probleemloos seizoen voor VVV-Venlo

Second season syndrome, heet het in Engeland. Het tweede seizoen (terug) op het hoogste niveau is vaak moeilijker dan het eerste. Bovendien vertrokken enkele bepalende spelers. Venlo vreesde de play-offs, of erger. Trainer Maurice Steijn zorgde ervoor dat het opnieuw een seizoen was waar ook met een zwak hart prima van genoten kon worden in De Koel.
18-05-2019 16:00 door Jan Willem Spaans

Algemeen oordeel:

‘Lastiger dan vorig jaar’, zo vertelde bijvoorbeeld Daniël van den Berg van VVV-site Venlonaren ons voor aanvang van het seizoen. Coach Steijn hintte op ‘een puntje erbij’, waarmee VVV op 35 stuks zou eindigen. Het ging allemaal makkelijker dan was voorzien. Pas in speelronde 24 valt de fysiek sterke ploeg uit Noord-Limburg voor het eerst in het hele seizoen eens uit het linkerrijtje. Degradatie is simpelweg nooit aan de orde geweest. Daarvoor verdient iedereen in Venlo een dik compliment.

De prestatie werd bereikt met een fysiek soort voetbal. VVV bestond uit lange, sterke jongens uit het enorme netwerk van Stan Valckx en het spelen van de lange bal was een geoorloofd middel. Terecht ook: de resultaten waren ernaar en het ging zelden mis. Dat is meteen de enige kritiek die we kunnen hebben op Steijn in het hele seizoen. Toen Peter van Ooijen voor een schandalige overtreding rood kreeg tegen AZ had hij niet voor de camera de scheidsrechters nog wat impliciete verwijten moeten maken, maar simpelweg zijn excuses aanbieden. Knap is dat hij zijn ploeg dit jaar tot het einde scherp heeft weten te houden: vorig seizoen kwam er in het seizoensslot wel heel lelijk de klad in. Alles bij elkaar verdient Steijn een pluim. Wat gaat de Haagse trainer nu doen?

Beste wedstrijd:

We moeten eerlijk zijn: VVV doet niet aan spectaculaire overwinningen. Meer dan drie goals verschil is ze nog niet gelukt in twee seizoenen. Om die reden is het misschien goed om juist een ander soort wedstrijd te kiezen. Een doelpunt van Danny Post hielp VVV op de eerste speeldag al aan een uitzege bij Willem II, terwijl Tilburg dit seizoen nog wel een lastig te nemen veste was. De kickstart zorgde ervoor dat VVV een heel seizoen voor de feiten uitliep. Nooit vielen ze eens achter op hun schema.

Slechtste wedstrijd:

Tegen FC Utrecht ging het allemaal wel heel erg makkelijk. VVV heeft aangetoond dat de ploeg wel degelijk zijn plaats heeft in de Eredivisie, mits een hechte verdediging. Zes tegengoals krijgen van Ajax, dat kan gebeuren, maar na een 2-1 voorsprong zo verschrikkelijk uit elkaar vallen en met 2-6 van Utrecht verliezen, zoiets kan een ploeg als VVV zich misschien een of twee keer per seizoen permitteren. Ze zullen er zelf ook geen gewoonte van willen maken…

Beste speler:

Toch weer Lars Unnerstall. De keeper was vorig seizoen al de belangrijkste speler in De Koel, en dat hij bleef maakte dat alle andere vertrekkers op te vangen waren. Het lijkt er wel op dat de Duitser, die opnieuw meerdere keren punten pakte voor zijn ploeg, nu écht gaat vertrekken uit Venlo. Als iemand VVV aan een goede opvolger kan helpen is het Valckx, maar voor eentje zo goed als Unnerstall zal hij zichzelf enorm moeten overtreffen.

Cijfer: 7,5Nu in de winkel
Aanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Bayern München en Liverpool zitten PSV dwars in strijd om Sepp van den Berg'
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
jukebox Laatste: De Jukebox: Ronald Koeman (TOP Oss)
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <