Resultaten x
Binnenland

Eredivisie op rapport: Doelpuntenkermis bij sc Heerenveen

Twee opeenvolgende thuiswedstrijden met 3-5 verliezen. Ga dat maar eens proberen… Entertainen deed sc Heerenveen voor tien, maar de prestaties bleven ver achter bij wat er in Friesland mogelijk is. Heerenveen viel aan als een subtopper en verdedigde als een degradant. Wat je dan overhoudt is een flink spektakel en een plekje in de grauwe middenmoot.
18-05-2019 17:00 door Jan Willem Spaans

Algemeen oordeel:

Wie de uitslagen van Heerenveen in de huidige competitie bekijkt kan spontaan dyscalculie oplopen. Wat een volledige waanzin. In het Abe Lenstra Stadion werd PSV overlopen maar kwam De Graafschap een ruime zege ophalen. Op verplaatsing, hetgeen Heerenveen sowieso beduidend beter afging dan de thuiswedstrijden, net zulke gekkigheid. Een verliespartij bij NAC (oké, zij het met negen man), vervolgens de waanzinnige 4-4 uit bij Ajax. Absurde overwinningen met verbijsterende nederlagen afwisselen was de specialiteit van dit Heerenveen. Jan Olde Riekerink haalde er het einde van het seizoen niet mee.

Goed: over degradatie hebben ze zich geen zorgen hoeven maken, maar dit team had in aanvallend opzicht gewoon genoeg kwaliteit in huis om mee te doen om Europees voetbal. De hoge amusementswaarde is ook leuk, maar voor de seizoenkaartverkoop is het niet handig dat geen enkele club minder thuiswedstrijden won dan sc Heerenveen in het eigen Abe Lenstra Stadion deed. Als liefhebber van het spelletje zullen we zeker meerekenen dat we dit seizoen geen club zo graag volgden als Heerenveen, maar gelet op het spelersmateriaal had er hier gewoon veel meer ingezeten.

Beste wedstrijd:

Dat moet Ajax-uit zijn. Veel ploegen probeerden dit seizoen de Amsterdammers bij de keel te grijpen, daaronder zelfs Juventus en Real Madrid. Slechts weinigen kwamen er zonder bloedneus vanaf, maar sc Heerenveen zag zijn lef in de Johan Cruijff ArenA rijkelijk beloond met een gouden punt. Uitgerekend Kik Pierie, in het komend seizoen Ajacied, bezorgde blauw-wit bij het scheiden van de markt de remise. Ook de 5-1 overwinning in het Koning Willem II Stadion en de 3-2 zege bij AZ zullen goede herinneringen vormen.

Slechtste wedstrijd:

Genoeg te nomineren in deze categorie. We kiezen voor de 0-3 tegen De Graafschap, denken we. In eigen huis waren de prestaties kortweg bedroevend, maar de zeperd tegen de Superboeren was typerend voor het hele seizoen. Net na een aardige reeks met overwinningen kwam De Graafschap naar Friesland. Na een snelle 0-1 raakte de ploeg in paniek, de kansen gingen er niet in en op de counter werd het warempel 0-2 en 0-3. Alle play-offambities konden thans in een hele grote prullenbak met de concepten voor de Elfstedentocht.

Beste speler:

Genoeg individuele kandidaten. Sam Lammers ontbolsterde zich, Kik Pierie dwong een transfer naar Ajax af. Wij kiezen voor Michel Vlap. Gewoon een jongen uit Sneek die zich in de basis van Heerenveen speelt en nog uitblinkt ook. Zestien doelpunten vanaf het middenveld, sommige ervan technisch buitengewoon knap. Is hij nog te behouden voor de Friezen? Zo niet: dan zal tenminste de jaarrekening een flinke boost krijgen.

Cijfer: 4,5Nu in de winkel
Aanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'RSC Anderlecht biedt overbodige Vincent Janssen een tweede kans'
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
jukebox Laatste: De Jukebox: Ronald Koeman (TOP Oss)
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <