Resultaten x
Binnenland

'Alles valt of staat met de overname van FC Den Bosch door Jordania'

FC Den Bosch leeft tussen hoop en vrees. De Georgische geldschieter Kakhi Jordania maakte het dit seizoen mogelijk dat in Den Bosch over de Eredivisie gedroomd kon dromen. Maar voor hoe lang nog? Binnenkort hoort Jordania van de Commissie van Beroep van de KNVB of hij zich de eigenaar van de club mag noemen. Peter van Ieperen, voorzitter van de supportersvereniging van FC Den Bosch, hoopt dat Jordania de club in hoger beroep toch mag overnemen.
22-05-2019 22:33 door Chris Bruil

Woensdagavond verloor FC Den Bosch in extremis met 0-1 van Go Ahead Eagles. Door het verlies zien de Bosschenaren de droom om in de Eredivisie te voetballen uit elkaar spatten. Desondanks hebben de fans dit seizoen meer hoogtepunten met elkaar beleefd dan in de afgelopen vijf jaar bij elkaar. De ploeg stond in de winterstop nog aan kop van de Keuken Kampioen Divisie en heroverde de harten van menig Bosschenaar. Het succes is voor een groot deel te danken aan de komst van Jordania. Met de Georgische kapitaalinjectie werden vorige zomer spelers uit de hele wereld weggeplukt. 

Peter van Ieperen, voorzitter van de supportersvereniging van FC Den Bosch, hoopt dat Jordania binnenboord blijft. "Het klopt dat het succes van dit seizoen voor een groot deel te danken is aan het geld van de heer Jordania. Dat vinden wij als supporters helemaal niet erg." Van Ieperen is bang dat FC Den Bosch zonder Jordania volgend seizoen andere doelen zal moeten stellen. "Ik heb begrepen dat de club nog wel een plan B en plan C heeft, maar ik ben bang dat we dan teruggaan naar de situatie voor Jordania. Spelen in het rechterrijtje om de plekken tien tot twintig."

Waar clubovernames vaak gepaard gaan met identiteitsveranderingen, verwacht Van Ieperen dat Jordania voornemens is het FC Den Bosch-DNA intact te laten. "Nee, ik ben niet bang voor het verlies van onze clubcultuur. De clubleiding heeft na het ontslag gewoon de assistent-trainer aangesteld en in de winterstop zijn er geen buitenlandse spelers gehaald. Daarnaast heeft Kakhi 99 procent van de aandelen in handen als de overname wordt goedgekeurd. Het laatste procent, dat wij in Den Bosch het gouden aandeel noemen, bestaat uit de clubkleuren en de wedstrijdlocatie. Dat is allemaal gewaarborgd." Een rood thuisshirt ziet Van Ieperen dan ook niet snel gebeuren. "Als uitshirt zou het misschien kunnen."

Zonder het geld van Jordania lijkt FC Den Bosch weer terug bij af. Van Ieperen hoopt dat Jordania zijn geld op een eerlijke manier heeft verdiend. "We zullen hem wel op zijn woord moeten geloven, meer kunnen we niet doen. Alles valt of staat met de overname van Jordania. Hij heeft aangegeven dat hij ongeacht de uitspraak nog sowieso anderhalf aan de club verbonden blijft. Dat klinkt natuurlijk positief." De komende weken, misschien wel dagen, zal duidelijk worden of FC Den Bosch de ingeslagen weg onder Jordania ook volgend seizoen kan voortzetten. 

 

 

 Nu in de winkel
Aanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'RSC Anderlecht biedt overbodige Vincent Janssen een tweede kans'
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
jukebox Laatste: De Jukebox: Ronald Koeman (TOP Oss)
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <