Resultaten x
Binnenland

Interview Hobie Verhulst: “Lelieveld kwam naar me toe”

Wauw. De noodzaak om zo nu en dan iets te veranderen in de competitieopzet snappen we. Voortaan twee rechtstreekse degradanten uit de Eredivisie? Vooruit. Één verzoek aan de lieve denktank in Zeist: Zorg alsjeblieft dat er zo min mogelijk aan de play-offs om promotie en degradatie gerommeld wordt. We spraken Hobie Verhulst na opnieuw een thriller, dit keer in Den Bosch.
23-05-2019 07:00 door Jan Willem Spaans

Ontlading

De Brabantse hoofdstad was uitgelopen voor de halve finale. Er waren wat lege plekken in De Vliert, maar op de ramen preek toch het bordje ‘uitverkocht’. Zo vol zat het in tijden niet. Alleen als spanning een hoge wisselkoers heeft, kregen de mensen waar voor hun geld. Goed was het allerminst wat de blauwen en rood-gelen op de mat legden. In niets was het de onverschrokken aanvalsshow van drie dagen eerder. Net toen Den Bosch genoeg leek te hebben gedaan voor de finale, sloeg de ploeg van John Stegeman toe. Kopbal van Jeroen Veldmate.

Op een avond als deze kan het toch niet absurd genoeg. Van alle spelers die we kunnen vragen wat er nu gebeurde vragen we het degene die het verste weg stond, doelman Verhulst. “De tijd achter je loopt door, je weet dat die goal moet vallen. Dan maar in de laatste minuut, denk je, want dan heb je niet zoveel tijd meer om er nog een tegen te krijgen. Dan krijgen we een corner, fantastische bal van Jeff Stans en die wordt ingekopt. Ontlading natuurlijk.” Het lot van een keeper is vaak eenzaam te juichen, buiten de aandacht van de rest. De eerlijkheid gebiedt te zeggen: wij hebben ook niet op Verhulst gelet. Wat deed hij?

Nog één horde

“Julian Lelieveld draaide zich om en die kwam naar mij toegerend, die sprong me in de armen. We hebben met zijn tweeën het feestje gevierd: het was erg mooi.” Na het feest moest er nog weel beproeving doorstaan worden: vijf minuten blessuretijd. Rood-gelen door het hele stadion keken driftig op hun horloges. Ook de sluitpost vond het lang duren. “Dat waren de ergste minuten, ja. Ze gaan pompen, maar complimenten voor de jongens. De laatste bal zwabberde een beetje. Gelukkig kreeg ik hem naar de buitenkant.”

Ergens in het feestgedruis is ook al een stukje plichtsbesef ingedaald. De keeper weet precies hoe de laatste horde in elkaar zit. ‘Dat is RKC ja, en volgens mij spelen we eerst uit. Of we favoriet zijn? Nou ja, ik denk dat we in de play-offs gezien hebben dat alles kan gebeuren en dat niemand favoriet is. Dat is ook het leuke eraan: als wij ons eigen ding doen moeten wij gewoon naar onszelf kijken.” Daar is, tot slot, toch nog wel wat op aan te merken, dat eigen ding. Het was niet sprankelend wat de ploeg van John Stegeman liet zien. Hoe kan dat?

“Zij hoefden niet echt, en wij moesten er doorheen voetballen. Wij hadden moeite met het kunstgras, dat is erg stroef. Dan moet je gewoon niet opgeven, doorgaan tot het einde. Zo sloten we ook onze bespreking af. Dat hebben we dus goed uitgevoerd”, besluit de keeper.

 

 Nu in de winkel
Aanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'PSV in gesprek met PEC Zwolle-verdediger Sepp van den Berg'
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
jukebox Laatste: De Jukebox: Ronald Koeman (TOP Oss)
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <