Resultaten x
Binnenland

Vacaturebank: Deze clubs zoeken trainers voor komend seizoen!

De trainerscarrousel moet nog op volle gang komen: er zijn nog wel een paar plekken te vergeven. In de Eredivisie zijn er momenteel nog twee trainersposities in te vullen, maar ook over de landsgrenzen zijn er een aantal aanlokkelijke vacatures. Werkloze trainers: lees vooral verder voor de baanschetsen die volgen!
24-05-2019 09:00 door Jan Willem Spaans

Fortuna Sittard

Doelstelling: Lijfsbehoud, het liefst zonder moeite

René Eijer werkte in Sittard volgens de principes van Engelse managers, zo viel regelmatig te horen. Dat wil zeggen: de Rotterdammer delegeerde veel en was uiterst sterk in de communicatie. Fortuna is op zoek naar iemand die ook op het veld de oefeningen voor kan doen en naam derhalve in onderling overleg afscheid van Eijer. Het bestuur van de Limburgers heeft, het is bekend, genoeg internationale connecties. Het mag dus geen verrassing heten als er komend seizoen iemand uit een ander land voor de groep staat in Sittard.

PEC Zwolle

Doelstelling: Play-offs om Europees voetbal

Eerste functie-vereiste: het vermogen om eergevoel in te slikken. Technische man in Zwolle Gerard Nijkamp bevestigde vorige week al dat hij intussen aan zijn vijfde keus zat. Maurice Steijn was er uiteindelijk niet voor te porren om twee van zijn sterkhouders van VVV-Venlo een jaar later achterna te komen en Nijkamp was niet van plan om alternatief Albert Stuivenberg nog uit de wachtkamer te trekken. De tijd verstrijkt intussen in Zwolle en een opvolger is er nog altijd niet: in de voorbije dagen hebben we zelfs geen kandidaat zien opduiken. Zorgwekkend, ze wisten al lang dat Jaap Stam zou vertrekken.  

Juventus

Doelstelling: De treble

Over het landskampioen van Italië is niet te onderhandelen. Die moet de trainer van Juventus winnen, ieder jaar. Wie het ook is die Massimiliano Allegri opvolgt als hoeder van de ploeg met Cristiano Ronaldo als superster heeft één concrete taak: de Champions League moet worden geleverd. Na jaren van mislukte pogingen vinden ze het in Turijn toch tijd worden voor de absolute hoofdprijs. Wie het moet gaan worden is een heerlijk partijtje gokken. Er is nog een Portugees vrij die zichzelf vrij speciaal vindt. Zou het? Ronaldo kan tenminste in zijn moerstaal communiceren, in dat geval…

AS Roma

Doelstelling: Champions League-voetbal

Het zal pijn doen in de Italiaanse hoofdstad, maar Champions League-voetbal zit er zo goed als zeker niet in. Tenzij er wonderen gebeuren op de laatste speeldag moet AS Roma het volgend seizoen met de Europa League doen. Daar moet in ieder geval geen gewoonte van worden gemaakt. Claudio Ranieri is derhalve bedankt voor zijn bewezen diensten. Een opvolger blijkt desondanks niet makkelijk te vinden. Newcastle United-trainer Rafael Benitez zou in het Olimpico bovenaan de verlanglijst prijken. De Spanjaard weet in ieder geval wél hoe je Europees succes haalt: hij won met drie clubs een Europese hoofdprijs.

Sevilla

Doelstelling: Champions League-voetbal

De landstitel is natuurlijk geen reële doelstelling voor de Andalusische grootmacht: in La Liga zijn er nou eenmaal twee of drie supergrootmachten actief waar je niet tussenkomt. Sevilla vindt zich volgend jaar terug in de Europa League. Enerzijds een geliefd toernooi voor de withemden, die er een gewoonte van maken om dan ook maar gelijk de beker te winnen. Aan de andere kant weten ze ook dat zonder de miljoenen van de Champions League het helemaal ondoenlijk wordt om bij de top aan te sluiten.

Olympique Marseille

Doelstelling: Champions League-voetbal

Wat voor Sevilla al geldt is voor alle Franse clubs behalve Paris Saint-Germain helemaal een wetmatigheid. In de komende jaren hoeft in Ligue 1 zich niemand illusies te maken omtrent het landskampioenschap. Als er tussen nu en 2025 een andere club de titel opeist is dat een regelrechte sensatie. Voor Marseille liggen de ambities dus ook internationaal. Dan moet je wel Europees voetbal halen en zelfs dat mislukte. Waar clubs als Lille, Lyon, Saint-Etienne, Rennes en zelfs Strasbourg volgend jaar de Franse eer mogen verdedigen buiten de landsgrenzen, moet L’OM dat volgend jaar nog maar eens zien te flikken. Veel succes bij de club waar het altijd zo lekker rustig is…Nu in de winkel
Aanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Robert Maaskant volgt Maurice Steijn op als hoofdtrainer van VVV-Venlo'
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
jukebox Laatste: De Jukebox: Ronald Koeman (TOP Oss)
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <