Resultaten x
#stay-at-home

Tijden van crisis vragen om crisismaatregelen. Voor wie de deur niet meer uit durft of mag: ELF Voetbal is vanaf nu ook per editie online te bestellen. Of, speciaal voor de thuisblijvers, gebundeld in een speciaal stay-at-home-pakket.

Bestaande uit 
- ELF Voetbal 90's Special 
- ELF Voetbal Cult Special 
- ELF Voetbal Clubiconen Special 

Binnenland

De Europese ervaring van Lerin Duarte: van Barcelona tot Milaan

Lerin Duarte liep met Heracles Almelo een ticket voor de Europa League mis, maar komt komend seizoen toch uit op zijn gedroomde podium. Duarte keert terug op Europees via zijn overstap naar Aris Saloniki.
11-06-2019 15:24 door Cas Broxterman

De Griekse club werd in het voorbije seizoen vijfde in de competitie. Dat bleek genoeg om een Europees ticket te veroveren. Duarte tekende een driejarige verbintenis. Hij laat Heracles Almelo, dat hem graag wilde behouden, teleurgesteld achter.

Duarte keerde in Almelo terug na meerdere mislukte avonturen. Die bij Ajax was dat op basis van de kansen die hij heeft gekregen ook, maar de middenvelder deed er wel al de nodige Europese ervaring op. Hij maakte deel uit van het Amsterdamse team dat in het seizoen 2013/14 in de groepsfase van de Champions League speelde.

Zo stond Duarte op 18 september 2013 in de basisopstelling van Ajax tegen FC Barcelona. De Amsterdammers stonden toen onder leiding van Frank de Boer. Barça bleek met dank aan een ontketende Lionel Messi te sterk voor Ajax. De Argentijn scoorde drie keer en stond aan de basis van een 4-0 overwinning.

Ook twee weken later tegen AC Milan stond Duarte in de basis. Ajax leek die wedstrijd verrassend te winnen, maar een late openingsgoal van Stefano Denswil werd in de blessuretijd weggewerkt door Mario Balotelli. Duarte stond toen niet meer op het veld; hij werd na 65 minuten spelen gewisseld.

Danny Hoesen

Op 26 november 2013 won Ajax alsnog in het miljoenenbal. Danny Hoesen bezorgde Barcelona een klap met de 2-0, die de Spanjaarden niet meer te boven kwamen. Xavi bracht de spanning nog wel terug met een strafschop. Duarte speelde in die wedstrijd zes minuten voor de Ajacieden.

Later dat seizoen zou Duarte ook nog Europese ervaring op doen in de Europa League tegen Red Bull Salzburg. Het leverde twee vervelende nederlagen op. Duarte vertrok in 2016 naar Heracles, waar hij dicht bij Europa was, maar zijn droom niet meer kon verwezenlijken. Nu bij Aris wel.
Aanmelden
Advertorial
jukebox Laatste: De Jukebox: Michael Chacón (FC Emmen)
superelf Laatste: Superelf Romano Denneboom: Van Gentenaar via El Ahmadi naar Elia
transfergeruchten Laatste: 'Bilal Basacikoglu gesignaleerd bij Trabzonspor'
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <