Resultaten x
#stay-at-home

Tijden van crisis vragen om crisismaatregelen. Voor wie de deur niet meer uit durft of mag: ELF Voetbal is vanaf nu ook per editie online te bestellen. Of, speciaal voor de thuisblijvers, gebundeld in een speciaal stay-at-home-pakket.

Bestaande uit 
- ELF Voetbal 90's Special 
- ELF Voetbal Cult Special 
- ELF Voetbal Clubiconen Special 

Binnenland

Deze clubs kozen jullie in jullie ideale Eredivisie (1)

De Provinciale Staten en het Europees parlement? Move over! We vroegen jullie vorige week om jullie ideale Eredivisie samen te stellen: kies de achttien clubs die jij graag op het hoogste Nederlandse niveau ziet. Na een kleine week is het tijd voor de resultaten: hier en daar zien we een aantal verrassingen. Let's go! Limburgse lezers kunnen misschien beter even wegkijken...
12-06-2019 07:00 door Jan Willem Spaans

18. Go Ahead Eagles

De ploeg uit Deventer greep in een krankzinnig spektakelstuk net naast promotie, zo’n twee weken geleden. Als het aan onze lezers had gelegen, was de Adelaarshorst volgend seizoen wél Eredivisiedecor geweest. Go Ahead eindigde onderaan, maar met riante voorsprong op de nummer negentien.

17. De Graafschap

Ook De Graafschap had van onze lezers een plekje in de Eredivisie gekregen. De Achterhoekers schipperen op het veld al jaren tussen twee divisies in en moesten twee weken geleden weer een pijnlijke pas op de plaats maken. Aan Mike Snoei de taak om de wil van onze lezers te honoreren!

16. NEC

Strandde voor het tweede jaar op rij in de play-offs. In deze poll krijgt de Nijmeegse club toch voldoende steun. Wie er uiteindelijk ook op de trainersbank  van de Goffert belandt krijgt de schone taak om de Eredivisie terug naar de Bloedkuul te brengen.

15. NAC Breda

Mag geen verrassing heten: als het op supporters aankomt was de ploeg uit Breda nooit gedegradeerd. Ook in de Eerste Divisie zal het Rat Verlegh Stadion weer goedgevuld zijn, maar dat is de afgelopen jaren verre van een garantie gebleken…

14. Heracles Almelo

Pas op plek veertien vinden we de eerste club terug die ook daadwerkelijk in de Eredivisie speelt: Heracles Almelo gaat zelfs op voor het vijftiende seizoen onafgebroken. Uit onze cijfers blijkt dat andermaal een knappe prestatie van de zwart-witten, die in de loop der jaren gestaag aan de weg timmerden en nu dus een flinke supportersschare hebben.

13. PEC Zwolle

Als het aan deze stemmers lag, had John Stegeman volgend seizoen wél terug naar Go Ahead Eagles gemoeten. De trainer uit Epe blijft dat in het echte leven bespaard doordat hij naar PEC Zwolle overstapte. Zijn nieuwe aanhang zal hem enkel met resultaten in de armen sluiten. Blijkens deze ondervraging zijn er in ieder geval genoeg supporters!

12. ADO Den Haag

Het blijft toch gek dat ADO Den Haag kennelijk niet meer potentie heeft dan dit. De groen-gelen uit de derde stad van Nederland, spelend in een regio met flink wat vermogende personen en bedrijven, komen maar niet boven de grauwe middenmoot uit. Ook in deze poll niet: derde stad, twaalfde club. Het geeft ietwat te denken.

11. Sparta Rotterdam

Elfde in de Eredivisie: als het werkelijkheid zou worden in de echte stand zou dat het beste resultaat sinds 1996 betekenen en zou Henk Fraser misschien wel de sleutels van het Kasteel overhandigd krijgen. Hoe dan ook: de traditieclub uit Rotterdam-West heeft in Nederland kennelijk de gunfactor en hun terugkeer wordt door velen toegejuicht.

10. FC Twente

De supporters in de Grolsch Veste geloven zelf dat er in heel Nederland niemand nog sympathie heeft voor hun FC Twente. Als we hiernaar kijken valt het allemaal reuze mee: de Tukkers nemen een keurige tiende plek in. Alle perikelen en de degradatie zijn door velen allang weer vergeten, mensen zien de club uit Enschede graag terugkomen in de Eredivisie!
Aanmelden
Advertorial
jukebox Laatste: De Jukebox: Michael Chacón (FC Emmen)
superelf Laatste: Superelf Romano Denneboom: Van Gentenaar via El Ahmadi naar Elia
transfergeruchten Laatste: 'Bilal Basacikoglu gesignaleerd bij Trabzonspor'
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <