Resultaten x
Binnenland

Deze clubs kozen jullie in jullie ideale Eredivisie (2)

Vind hier de beste Online casinos
In het rechterrijtje zagen we al dat een aantal clubs uit de Eerste Divisie door velen toch een niveautje hoger worden gewenst. We kunnen vast verklappen dat alle ploegen in de linkerkolom ook echt in de Eredivisie spelen, maar dat neemt niet weg dat de volgorde van de clubs ietwat verrassend is. We gaan gauw kijken!
12-06-2019 09:00 door Jan Willem Spaans

9. Feyenoord

Als er één uitkomst is die ons wat verrast is het deze wel. We hebben natuurlijk de keuze van de kiezer te respecteren (zonder dat we meteen als Sybrand Buma willen klinken) maar: een Eredivisie zonder Feyenoord, serieus? Zo ver is het niet gekomen, maar een negende plaats geeft wel aan dat niet iedereen de grootmacht van Rotterdam-Zuid graag in de Eredivisie ziet.

8. Willem II

De Tilburgers hebben een superjaar achter de rug, vol spanning, sensatie en aanvallend voetbal. Haast niemand denkt bij Willem II nog aan het betonvoetbal van een paar jaar terug, of aan de twee degradaties kort naar elkaar. Willem II is simpelweg hot en komt bij ons binnen op een verdienstelijke achtste plaats. Zo hoog kwamen ze in de echte stand voor ’t laatst in 2004.

7. FC Groningen

Heel even hadden ze bij FC Groningen ambities om op termijn kampioenskandidaat te worden. Die fantasieën liggen allang in de Eemshaven, maar de groen-witten staan er in Nederland nog altijd goed op. Een Eredivisie zonder Groningen? Niet als het aan jullie ligt. Zijn wij het eerlijk gezegd wel mee eens.

6. sc Heerenveen

Voordat Foppe de Haan de boel op poten zette was Heerenveen niet meer dan een zieltogende ploeg die voor de ‘90s nog nooit in de Eredivisie had geacteerd. Anno 2019 zijn de Friezen er domweg niet meer weg te denken. Niet gek voor een club uit een plaats met zo’n 32.000 inwoners.

5. PSV

De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat het verschil klein is met de ploegen boven de nummer twee, maar succes in de competitie is kennelijk niet alles waard. Sinds het begin van 2000 kroonde PSV zich tien keer tot landskampioen, maar in deze ondervraging blijven de Eindhovenaren op een vijfde plek steken. Echt wakker zullen ze er niet van liggen, hopen we toch.

4. FC Utrecht

Een gastvrije club, lekker centraal in het land. Geen wonder dat de vierde stad van het land ook in deze lijst op de vierde plaats is beland: wie kan zich in alle werkelijkheid een Eredivisie voorstellen zonder de Galgenwaard als één van de achttien decors? Ook voor niet-liefhebbers van de FC zou dat een flinke kluif zijn.

3. Vitesse

Die hadden we niet aan zien komen. Vitesse leek ons niet een club die er in Nederland heel goed op zou staan, vooral waar het gaat om de verschillende perikelen rondom het bestuur in GelreDome. De Nederlandse voetballiefhebbers hebben daar dus dwars doorheen gekeken en zien de Arnhemmers als een essentieel onderdeel van hun competitie.

2. AZ

Het recept is natuurlijk ook om enthousiast van te worden. Bij AZ loopt er een leuke mix rond van spelers die zelf in Wijdewormer zijn opgeleid en krachten die vaak voor een prikkie uit het buitenland, meestal Scandinavië, werden opgepikt. Uiteindelijk moeten al die spelers voor zoveel mogelijk worden verkocht. Het is een concept dat populariteit meebrengt.

1. Ajax

Dat mag natuurlijk geen verrassing heten. Voor een grote groep Nederlanders is Ajax de mooiste club van Nederland, voor een minstens zo grote groep landgenoten is de Amsterdamse club dé ploeg bij uitstek waarvan gewonnen moet worden. We zagen een paar verrassende resultaten, maar de koppositie voor de meest geliefde én meest gehate club van het land is daar geen van.

Nu in de winkel
Aanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Engelse en Italiaanse club op tribune voor VVV-back Pachonik'
jukebox Laatste: Zo verging het de vorige aankopen van Feyenoord uit Zuid-Amerika
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <