Resultaten x
#stay-at-home

Tijden van crisis vragen om crisismaatregelen. Voor wie de deur niet meer uit durft of mag: ELF Voetbal is vanaf nu ook per editie online te bestellen. Of, speciaal voor de thuisblijvers, gebundeld in een speciaal stay-at-home-pakket.

Bestaande uit 
- ELF Voetbal 90's Special 
- ELF Voetbal Cult Special 
- ELF Voetbal Clubiconen Special 

Binnenland

De weg van Oranje naar Euro 2020

Het komt nooit voor dat alle voetballende heren tegelijk zomerstop hebben, maar het begint er nu wel serieus op te lijken. Dinsdagavond werden de laatste kwalificatiewedstrijden voor Euro 2020 in deze interlandperiode gespeeld. Was daar goed nieuws voor Oranje bij? Niet bepaald. Is er dan nu ook een man overboord? Je zou het aan de stand te zien denken, maar ’t valt mee. Zo komen Ronald Koeman en zijn mannen op het EK van volgende zomer!
12-06-2019 10:30 door Jan Willem Spaans

September: Twee uitbeurten

Noord-Ierland twaalf punten, Duitsland negen punten, Nederland.. slechts drie. Dat lijkt reden tot grote zorgen. Zeker als je erbij bedenkt dat de volgende wedstrijd degene is die je vooraf als het zwaarst zou bestempelen: in en tegen Duitsland won Nederland alleen in 1988 een wedstrijd om het echie. Zelfs een nederlaag in het Volksparkstadion, de Duitsers waren kennelijk in een Oranjevriendelijke bui bij het kiezen van de locatie, zou nog niet fataal zijn voor de kansen om bij de eerste twee te eindigen. Dat is dan wel de laatste nederlaag die Oranje zich kan permitteren. Drie dagen later is de ploeg vervolgens te gast in Estland. Daar moet vanzelfsprekend gewonnen worden zoals de Duitsers het met 8-0 deden dinsdagavond.

Oktober: Twee keer winnen, anders niets

Met de beste wil van de wereld kunnen we Wit-Rusland niet als een goede ploeg bestempelen. Het is er alleen vervelend ploegen: al jaren hebben grote ploegen kennelijk moeite om zich op te laden voor een bezoek aan Minsk of Borisov, waar het in oktober bovendien al onaangenaam koud kan zijn. Al die excuses gelden uiteraard niet, de zege is een must. Drie dagen eerder staat in De Kuip het cruciale treffen met Noord-Ierland op het programma. Het team van Michael O’Neill veroorzaakt de problemen in deze kwalificatie door keer op keer moeizaam en laat in de wedstrijd te winnen: na vier wedstrijden zijn ze nog zonder puntverlies en staan ze dus ruim voor Nederland.

November: Erop of eronder

De Nations League-deelname van Oranje heeft deze poule enigszins verminkt als het om het speelschema gaat. Na het thuisduel met Noord-Ierland staat in de volgende interlandperiode meteen de trip naar Belfast op het programma. Aangezien de Noord-Ieren nu al negen punten meer hebben zal ook op Windsor Park alleen de volle winst volstaan (wel in de wetenschap dat Noord-Ierland alleen nog tegen Nederland en Duitsland speelt). Oranje sluit daarna af tegen Estland in de Johan Cruijff ArenA, een wedstrijd die geen problemen mag opleveren. Vervelender is Duitsland – Noord-Ierland tegelijkertijd. In Frankfurt zou het erop kunnen uitdraaien dat beide ploegen aan een punt genoeg hebben.

Uitweg?

Als het uiteindelijk niet lukt om Duitsland of Noord-Ierland in te halen, dan heeft Oranje in ieder geval nog de sluiproute. De poulewinst in de Nations League betekent dat Oranje met de drie best geplaatste ploegen die ook de kwalificatiepoule zonder succes doorliepen strijdt om één ticket voor Euro 2020. Wie daarin de opponenten zouden zijn is nog niet te zeggen omdat de poules niet gelijk lopen (in de poule van Portugal staat Portugal nu bijvoorbeeld onder Luxemburg). Wél weten we één ding zeker: als Ronaldo en de rest zich kwalificeren, zou Nederland beide wedstrijden in de play-offs thuis speelt als hoogst geplaatste deelnemer. Die vinden eind maart 2020 plaats.
Aanmelden
Advertorial
jukebox Laatste: De Jukebox: Michael Chacón (FC Emmen)
superelf Laatste: Superelf Romano Denneboom: Van Gentenaar via El Ahmadi naar Elia
transfergeruchten Laatste: 'Bilal Basacikoglu gesignaleerd bij Trabzonspor'
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <