Resultaten x
#stay-at-home

Tijden van crisis vragen om crisismaatregelen. Voor wie de deur niet meer uit durft of mag: ELF Voetbal is vanaf nu ook per editie online te bestellen. Of, speciaal voor de thuisblijvers, gebundeld in een speciaal stay-at-home-pakket.

Bestaande uit 
- ELF Voetbal 90's Special 
- ELF Voetbal Cult Special 
- ELF Voetbal Clubiconen Special 

Binnenland

Even voorstellen: Feyenoord en PSV-target Denis Bouanga

Het is algemeen bekend dat Feyenoord eerst moet verkopen voordat er veel geïnvesteerd kan worden. Dat neemt niet weg dat de Rotterdammers rondkijken. Een van de genoemde aanwinsten is Denis Bouanga. Wie is hij?
12-06-2019 14:24 door Tim Beck

Jeugd

Denis Althanase Bouanga kwam op 11 november 1994 ter wereld in Le Mans, een Franse stad niet ver van hoofdstad Parijs. Zijn vader is Gabonees en zijn moeder Frans. Al snel is de jonge Bouanga gek van voetbal en dat valt op bij onder meer de jeugdafdeling van Le Mans. Na zijn juniorentijd weigert Le Mans echter met hem in zee te gaan. Via de amateurs van Mulsanne vecht hij zich desondanks toch tot de profwereld.

Profs

Bouanga krijgt een kans bij het tweede elftal van FC Lorient, waarvoor hij in het seizoen 2014/15 zijn debuut in het eerste elftal maakte tegen Paris-Saint Germain. Bouanga kreeg regelmatig speeltijd, maar werd toch tot twee keer toe verhuurd. Eerst aan RC Strasbourg en vervolgens aan Tours FC. Na zijn huurperiode bij Tours FC besloot Bouanga zijn contract bij FC Lorient, ondanks de degradatie van die club, te verlengen tot 2021. Het bleef bij een contractverlenging, want in de zomer van 2018 besloot de aanvaller in te gaan op een voorstel van het gepromoveerde Olympique Nîmes.

Nîmes

Drie miljoen euro maakte Olympique Nîmes over voor de diensten van Bouanga. Daar zullen ze absoluut geen spijt van hebben gehad, want inmiddels is hij een stuk meer waard en heeft hij bijgedragen aan een van de meest succesvolle jaren uit de clubgeschiedenis. Olympique Nîmes deed het uitstekend met een negende plaats in Ligue 1. Bouanga droeg daar met zeven doelpunten en drie assists flink aan bij.

In duel met Thiago Silva

Kwaliteiten

Bouanga wordt omschreven als een flankspeler die zowel de linker- als de rechterkant kan bestrijken. Een type voetballer zoals Thomas Lemar. Wat opvalt aan de cijfers van Bouanga is dat hij vooral in de passing nog flink kan verbeteren. Hij is niet per se een man van de assist en wil de bal nog weleens inleveren. Wel schiet hij gemiddeld 2.5 keer per duel om doel, wat iets over zijn doelgerichtheid zegt. 

Transfer

De marktwaarde van Bouanga is het afgelopen seizoen gestegen naar zes miljoen euro. Een transferbedrag dat Feyenoord vooralsnog niet kan ophoesten. Maar er hebben meer clubs hun oog laten vallen op de Franse-Gabonees. Ook PSV wordt genoemd in het geruchtencircuit, terwijl vanuit Engeland Everton en Leicester City de verrichtingen van Bouanga goed in de gaten hebben gehouden. Bouanga speelde inmiddels ook al elf interlands voor Gabon. Daarin kwam hij drie keer tot scoren.
Aanmelden
Advertorial
jukebox Laatste: De Jukebox: Michael Chacón (FC Emmen)
superelf Laatste: Superelf Romano Denneboom: Van Gentenaar via El Ahmadi naar Elia
transfergeruchten Laatste: 'Bilal Basacikoglu gesignaleerd bij Trabzonspor'
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <