Resultaten x
#stay-at-home

Tijden van crisis vragen om crisismaatregelen. Voor wie de deur niet meer uit durft of mag: ELF Voetbal is vanaf nu ook per editie online te bestellen. Of, speciaal voor de thuisblijvers, gebundeld in een speciaal stay-at-home-pakket.

Bestaande uit 
- ELF Voetbal 90's Special 
- ELF Voetbal Cult Special 
- ELF Voetbal Clubiconen Special 

Binnenland

Trainer gezocht: deze clubs zoeken nog iemand voor de groep

Waar er één puzzelstukje valt, ontbreekt er weer een ander. De Graafschap beroofde Telstar van Mike Snoei waardoor het nu de club uit Velsen-Zuid is die moet zoeken. Ook in Limburg is het stoelendans: op de dag dat Roda JC haar vacature met Jean-Paul de Jong vervulde, maakt VVV-Venlo er melding van dat hun trainer Maurice Steijn vertrekt. Met de voorbereiding akelig dichtbij zoeken deze Nederlandse profclubs nog een trainer.
12-06-2019 12:07 door Jan Willem Spaans

Fortuna Sittard

Belangrijkste vereiste: Veldwerk

In Sittard zoeken ze nog altijd een trainer die Kevin Hofland kan helpen op het trainingsveld, iets dat de vorige coach René Eijer wegens fysieke beperkingen niet kon. Misschien wel omdat Hofland natuurlijk meer is dan een gewone assistent, lijken ze in Zuid-Limburg geen enorme haast te maken met een nieuwe hoofdtrainer. Directeur Ivo Pfennings bevestigde tegenover regionale media dat het bestuur had gesproken met Sjors Ultee, een 32-jarige protegé van Erik ten Hag die in Sittard voor het eerst hoofdtrainer zou zijn.

VVV-Venlo

Belangrijkste vereiste: Meer met minder doen

Stan Valckx beschikt over een uitgebreid netwerk, maar een trainer vinden die zo goed bij VVV-Venlo past als de vertrokken Steijn zou een regelrecht kunststukje zijn. De Haagse trainer klaagde geen dag over de beperkte middelen waarmee hij in Venlo moest werken. Nee, hij smeedde een degelijke ploeg die nooit in degradatienood kwam. Al-Wahda meldde Steijns komst zondag al, het werd dinsdag ook in Noord-Limburg bevestigd. Ze zullen dus iemand moeten vinden, maar over namen is op zo’n korte termijn nog weinig gezegd.

FC Den Bosch

Belangrijkste vereiste: Snel kunnen schakelen

Na een topseizoen zitten ze in De Vliert met flinke onzekerheid: mag Kakhi Jordania de club overnemen? In de komende weken hopen ze daarover eindelijk groen licht uit Zeist te krijgen. Als het licht rood kleurt is er gewerkt aan een Plan B met Nederlandse investeerders, maar daarover is weinig bekend. In zoveel commotie zou je haast vergeten dat er in Den Bosch nog iemand voor de groep moet. Die zal in korte tijd de groep moeten analyseren om opnieuw een sterk seizoen te kunnen spelen.

Go Ahead Eagles

Belangrijkste vereiste: Terug naar de Eredivisie

De knock-out was alleen zo hard omdat Go Ahead Eagles sneller omhoog was gekrabbeld dan voor mogelijk werd gehouden. De rood-gelen waren seconden van de Eredivisie verwijderd totdat eerst Stijn Spierings en nog geen dag later John Stegeman twee rechtse hoeken uitdeelden. Stegeman heeft wél een fundament achtergelaten samen met Paul Bosvelt, die nu een trainer zoekt. Andries Ulderink ligt in pole position.

Almere City

Belangrijkste vereiste: Verder bouwen richting top Eerste Divisie

Er zijn nog twee trainers in beeld, vertelde John Bes elf dagen geleden aan Omroep Flevoland. Het proces neemt kennelijk flink wat tijd in beslag, en we weten ook niet of Ole Tobiasen misschien een van de kandidaten is. Marino Pusic was flink in beeld, maar hij werd liever assistent-trainer bij AZ. ‘Zo snel als het kan en zo langzaam als het moet’, sprak algemeen directeur Bes. Ze nemen inderdaad hun tijd.

NEC

Belangrijkste vereiste: Zo snel mogelijk naar de Eredivisie

Wilco van Schaijk is in Nijmegen belast met de zoektocht naar een nieuwe trainer, bij gebrek aan een technisch directeur. Hij kan een potentiële kandidaat – in de Goffert klinkt de naam van Jurgen Streppel – nog geen duidelijkheid bieden over het spelersbudget. De doelstelling is, wat de aanhang betreft tenminste, zonneklaar: de Eredivisie. Een club als NEC hoort daar thuis, vinden zij. Hoe realistisch dat is zal moeten blijken.

Telstar

Belangrijkste vereiste: Spelers beter maken

Geen trainer die beter bij Telstar paste dan Mike Snoei. Ze zullen in Velsen-Zuid toch met iemand op de proppen moeten komen. Die zal heus niet moeten promoveren, het wordt zijn taak om zoveel mogelijk spelers beter te maken, idealiter zo goed dat de club er nog wat aan verdient.
Aanmelden
Advertorial
jukebox Laatste: De Jukebox: Michael Chacón (FC Emmen)
superelf Laatste: Superelf Romano Denneboom: Van Gentenaar via El Ahmadi naar Elia
transfergeruchten Laatste: 'Bilal Basacikoglu gesignaleerd bij Trabzonspor'
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <