Resultaten x
#stay-at-home

Tijden van crisis vragen om crisismaatregelen. Voor wie de deur niet meer uit durft of mag: ELF Voetbal is vanaf nu ook per editie online te bestellen. Of, speciaal voor de thuisblijvers, gebundeld in een speciaal stay-at-home-pakket.

Bestaande uit 
- ELF Voetbal 90's Special 
- ELF Voetbal Cult Special 
- ELF Voetbal Clubiconen Special 

Binnenland

Wie is Ajax-target Kang-In Lee?

Nu Ajax bakken met geld heeft verdiend regent het geruchten over eventuele versterkingen voor de Amsterdammers. Een van hen is het Zuid-Koreaanse wonderkind van Valencia Kang-In Lee, bouwjaar 2001. Wie is hij?
12-06-2019 16:08 door Tim Beck

Bij Ajax zou de Aziaat (op termijn) de opvolger van Frenkie de Jong kunnen worden. Of van David Neres, want Kang In-Lee kan op meerdere posities uit de voeten. Al op jonge leeftijd werd Kang In-Lee ontdekt als voetballer, nadat hij naam maakte in een populaire Zuid-Koreaanse tv-show. Meerdere topclubs zagen toen al een potentiële topper in hem. Zo werd hij vergeleken met ex-PSV'er Park-Ji Sung en ook de klassieke Lionel Messi-vergelijking werd gemaakt. Zoals elke Zuid-Koreaan, ook Heung-Min Son werd met veel discipline grootgebracht, liet Kang-In Lee toen al zien ook over een ijzeren wil te beschikken. Dat gekoppeld aan zijn voetbaltalent maakte hem toen al een van de grootste talenten ter wereld.

Op tienjarige leeftijd koos Kang-In Lee voor een overstap naar Europa. Hij voegde zich bij de jeugdopleiding van Valencia, waar hij direct indruk maakte op de jeugdtrainers. Toen het mocht schotelde Valencia hun gewilde wonderkind een contract voor. Kang-In Lee ging daar gewillig op in en zette zijn krabbel onder een verbintenis tot en met 2022. In zijn contract staat een clausule van liefst tachtig miljoen euro. Een bedrag dat nog geen club zal betalen. 

Inmiddels speelde hij al drie keer in de hoogste Spaanse competitie en kreeg hij ook al speelminuten in de Europa League. Valencia-trainer Marcelinho is fan van hem, maar Kang-In Lee wil ondertussen meer en meer. Op het wereldkampioenschap voor spelers onder 20 jaar is hij een van de absolute uitblinkers en dat wil hij gaan omzetten op het allerhoogste niveau. De marktwaarde van Kang-In Lee is volgens Transfermarkt.nl nog één miljoen euro, maar daarvoor zal Valencia hem niet laten gaan. Kang-In Lee kan als middenvelder uit de voeten, maar kan ook gepositioneerd worden als aanvaller. Zo maakte de linkspoot zijn debuut voor Valencia als linksbuiten. 
Aanmelden
Advertorial
jukebox Laatste: De Jukebox: Michael Chacón (FC Emmen)
superelf Laatste: Superelf Romano Denneboom: Van Gentenaar via El Ahmadi naar Elia
transfergeruchten Laatste: 'Bilal Basacikoglu gesignaleerd bij Trabzonspor'
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <