Resultaten x
Binnenland

Agendatijd: dé wedstrijd van de eerste seizoenshelft per Eredivisieclub (2)

Van afgelopen vrijdag blijft ons vooral bij dat de burelen van de Eredivisieclubs bij het concept-schema ineens geschokt waren: ineens gingen we op zondagavond om 20:00 nog voetballen. Bij Studio Sport waren ze amper bijgekomen van zoveel brutaliteit voordat het plan alweer ingetrokken is. Blijft over: het competitieschema. Het rechterrijtje hebben we al gehad, nu de beurt aan de linkerkolom!
17-06-2019 09:00 door Jan Willem Spaans

ADO Den Haag: Ajax (t), zondag 6 oktober

In Den Haag zullen ze ongetwijfeld ook blij zijn met de comeback van Sparta in de Eredivisie: duels tussen beide ploegen zijn altijd leuk. Er gaat niets boven de thuiswedstrijd tegen Ajax: een zege op de Amsterdammers kan een slecht seizoen vergoeden. Is het voor ’t eerst sinds 2011 prijs in de Hofstad?

FC Groningen: sc Heerenveen (u), zondag 27 oktober

Beginnen in Emmen is voor Groningen leuk, maar niemand ziet de Drentse club als vijand. Animositeit is er nog het meest met de buren van Heerenveen. Groningen heeft een redelijke recente balans in de Derby van het Noorden. Uitzeges in Friesland komen desondanks niet heel vaak voor.

Heracles Almelo: FC Twente (u), vrijdag 20 september

Heracles verdient een oeuvreprijs als het om uitwedstrijden gaat: bezoekende supporters komen uit Almelo vrijwel unaniem terug met een positieve ervaring op het gebied van gastvrijheid. Na één seizoen absentie is de Twentse twist weer terug in de Eredivisie: wie is nu de grootste club in de regio? Slag één staat op 20 september gepland in Enschede. Dat is een vrijdagavond, zoals gewoonlijk. Kan gewoon in Almelo!

FC Utrecht: AZ (t), zaterdag 23 november

Het weerzien van John van den Brom met zijn ex-collega’s en met gewezen assistent Arne Slot vindt op 23 november plaats, calamiteiten voorbehouden. Naast een persoonlijke twist is dit ook gewoon een wedstrijd met een concrete vraag: wie is nou de vierde club van Nederland? Op het veld is dat voorlopig AZ, de Domstedelingen zouden die positie dolgraag overnemen. Verwacht vuurwerk.

Vitesse: Ajax (t), zaterdag 3 augustus

Leonid Slutsky is bevorderd naar het volgende leerjaar, maar de examencommissie op de tribunes in GelreDome kent zeker nog twijfels over de Rus. Aankomend seizoen is Europees voetbal simpelweg een must. Het herkansingsjaar van Slutsky begint meteen met de kampioen die een bezoekje brengt aan Arnhem. Een goed optreden of zelfs een goed resultaat kan wonderen doen voor de perceptie van de mensen over hun trainer.

AZ: Willem II (u), zondag 6 oktober

Is het overdreven te stellen dat Willem II het seizoen van AZ vorig jaar om zeep hielp? Nauwelijks. De Tricolores brachten hun Alkmaarse lievelingsopponent twee dure competitienederlagen toe in de strijd om plaats drie én kegelden AZ ook nog uit de beker. De Noord-Hollanders moeten haast wel op wraak zinnen.

Feyenoord: Ajax (u), zondag 27 oktober

3-0, 2-0, 2-1, 2-1, 0-0, 2-1, 3-0, 1-1, 2-0, 5-1. Tien bezoekjes van Feyenoord aan de Johan Cruijff ArenA leverden op: twee punten en vijf doelpunten. Een zege? Voor het laatst in 2005. Jaap Stam zal een hels karwei hebben aan zijn eerste Klassieker in Rotterdamse dienst. De laatste competitiewedstrijd tussen beide ploegen moet wat houvast bieden.

PSV: Ajax (t), zondag 22 september

De laatste twee seizoenen overrompelde PSV Ajax in Eindhoven telkens met hetzelfde agressieve voetbal. De landstitel is na een titel van PSV toch weer terug in de hoofdstad: op dit moment vermoedt niemand dat er buiten Ajax en PSV nog een titelkandidaat is voor 2019-2020. Gelet op het weinige morsen van beide ploegen is dit een belangrijke. Een hele belangrijke.

Ajax: Feyenoord (t), zondag 27 oktober

Ajax – Feyenoord blijft altijd hét affiche van het Nederlands voetbal. Een clash tussen steden, stijlen, overtuigingen en waarden. Bovendien hoeft de volgende editie niet te torsen met het verwijt van eenzijdigheid. In Amsterdam is die er natuurlijk wel, maar de 6-2 zal vers genoeg in het geheugen liggen om dat naar de achtergrond te dringen.

Nu in de winkelAanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'ADO Den Haag-talent op radar buitenlandse clubs'
jukebox Laatste: Zo verging het de vorige aankopen van Feyenoord uit Zuid-Amerika
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <