Resultaten x
Binnenland

Komt het nog goed met Nicolai Jörgensen?

Na het seizoen 2016/17 kreeg Nicolai Jörgensen aanbiedingen van verschillende clubs uit de Europese subtop. Anno juni 2019 staat de Deen wederom voor een belangrijke keuze in zijn carrière. Herpakt hij zich bij Feyenoord, of vertrekt hij via de achterdeur?
24-06-2019 08:00 door Tim Lauwers

Drie jaar geleden wordt een zekere Nicolai Jörgensen gepresenteerd als de nieuwe spits van Feyenoord. Een status als de nummer negen van de grootste club uit Rotterdam brengt altijd de nodige druk met zich mee, waar de koele Deen immuun voor lijkt. De destijds 25-jarige Jörgensen komt over van FC Kopenhagen en tekent voor liefst vijf seizoenen in De Kuip. Technisch directeur Martin van Geel beschrijft hem als een balvaardige en fysiek sterke aanvaller, die niet alleen scorend vermogen heeft maar ook de kwaliteiten bezit om de ploeg beter te laten voetballen. 

De beschrijving van Van Geel lijkt in de beginfase precies te kloppen. Al in het eerste duel als spits van Feyenoord is Jörgensen belangrijk met een doelpunt en een assist. De dubbelslag van de Deen en de ruime 5-0 overwinning is het begin van een prachtige reeks voor de Rotterdammers. Feyenoord wint liefst negen duels op rij, waarin Jörgensen goed is voor zeven doelpunten en vier assists. De aanvaller fungeert als afmaker, maar laat zich bij vlagen ook terugzakken om zijn ploeggenoten in stelling te brengen. Uiteindelijk speelt Jörgensen een grote rol in het eerste kampioenschap van Feyenoord in achttien jaar tijd. Met liefst 21 treffers sluit hij een fantastisch seizoen af en staat hij direct in de belangstelling van verschillende clubs uit het buitenland. Ondanks de interesse wil Jörgensen zijn uitstekende debuutseizoen in Rotterdam overtreffen. De spits blijft bij Feyenoord en komt in de eerste tien duels, mede door blessureleed, tot slechts één treffer. Wanneer hij vlak voor de winterstop nog vier keer scoort in vier wedstrijden, neemt de interesse opnieuw toe. 

Vooral Newcastle United wil hem dolgraag hebben en is bereid ver te gaan voor de spits. In de winterstop van het seizoen 2017/18 ontvangt Feyenoord een bod van liefst zeventien miljoen euro vanuit Newcastle. Veel Feyenoord-fans zien het als de laatste kans om Jörgensen voor een grote geldsom van de hand te doen en verwachten niet dat de Deen nog jaren een veel scorende spits zal zijn. Feyenoord is echter niet van plan om hem te verkopen en weigert meerdere keren het Engels bod. SPIJT

De Rotterdamse clubleiding zal het niet uitspreken, maar een kans om Jörgensen ooit nog voor bijna twintig miljoen euro te verkopen gaat niet meer langskomen. In het restant van het seizoen 2017/18 scoort de spits slechts drie keer en ook in het afgelopen seizoen ging het allesbehalve soepel. Jörgensen kwam met een blessure uit de voorbereiding, maar ook na zijn kwetsuur werd het niet meer de koelbloedige afmaker die we nog kennen uit zijn start bij Feyenoord. Uiteindelijk bleef de teller staan op zeven treffers in 24 duels en moest de spits het vooral doen met een rol als invaller. Het zijn statistieken die niet bepaald genoeg zijn voor een nieuw bod van rond de twintig miljoen euro. Het is opnieuw een voorbeeld van kapitaalvernietiging bij de Rotterdammers. Jörgensen, wie nog een contract heeft tot medio 2021, zal deze zomer zijn ogen goed openhouden in de zoektocht naar een club die hem wil verlossen.

Nu in de winkel
Aanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Racing Club stuurt miskoop Mateo Cassierra terug naar Ajax'
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
jukebox Laatste: De Jukebox: Ronald Koeman (TOP Oss)
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <