Resultaten x
#stay-at-home

Tijden van crisis vragen om crisismaatregelen. Voor wie de deur niet meer uit durft of mag: ELF Voetbal is vanaf nu ook per editie online te bestellen. Of, speciaal voor de thuisblijvers, gebundeld in een speciaal stay-at-home-pakket.

Bestaande uit 
- ELF Voetbal 90's Special 
- ELF Voetbal Cult Special 
- ELF Voetbal Clubiconen Special 

Binnenland

Zo verliep de fraaie opmars van PEC Zwolle-aanwinst Xavier Mous

Xavier Mous mag zich officieel speler van PEC Zwolle noemen. De 23-jarige doelman komt over van SC Cambuur en heeft voor twee seizoenen getekend in het MAC³PARK stadion. Zo is hij via verschillende omwegen alsnog in de Eredivisie terechtgekomen.
25-06-2019 14:00 door Bob van Dijk

Weinig speelminuten bij Ajax

Mous komt uit de jeugdopleiding van Ajax en speelde tussen 2005 en 2014 op Sportpark De Toekomst. In de zomer van 2014 tekende hij vervolgens zijn eerste profcontract en nam toenmalig trainer Frank de Boer hem mee naar het trainingskamp in Oostenrijk. Mous sloot echter aan bij Jong Ajax, waar Jaap Stam en Andries Ulderink hem in de rangschikking achter Norbert Alblas en Peter Leeuwenburgh plaatsten. Uiteindelijk speelde de geboren Haarlemmer tijdens seizoen 2014/15 slechts drie wedstrijden. Tegen Telstar (1-1), Sparta Rotterdam (6-0) en MVV Maastricht (1-3) wist hij de nul echter niet te houden.

Op huurbasis naar TOP Oss

Na een teleurstellend seizoen bij de Amsterdamse beloften koos Mous eieren voor zijn geld en liet hij zich verhuren aan TOP Oss. Daar begon hij seizoen 2015/16 als tweede doelman, maar hij knokte zich in de basiself en speelde 25 competitieduels namens de Brabanders. Om die reden besloot TOP hem definitief over te nemen van Ajax. Het seizoen dat volgde was amper begonnen of Mous raakte zwaar geblesseerd aan zijn knie en zo kon hij een streep zetten door het volledige voetbaljaar. Opnieuw vocht Mous zich terug en tijdens seizoen 2017/18 liet hij geen enkele competitiewedstrijd aan zich voorbij gaan bij TOP Oss.


Transfer naar SC Cambuur

Met zijn uitstekende prestaties bij TOP Oss verdiende Mous een transfer naar SC Cambuur, dat hem vorige zomer overnam. In Leeuwarden had de goalie echter weinig moeite met het veroveren van een basisplek. Toenmalig trainer René Hake bombardeerde hem direct tot zijn eerste keus en uiteindelijk miste Mous geen enkele wedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie. In de play-offs wist Cambuur in de kwartfinales af te rekenen met Almere City FC, maar in de halve finales bleek De Graafschap te sterk. Mous werd wel uitgeroepen tot beste doelman van de vierde periode in de Keuken Kampioen Divisie en dat leverde veel interesse op.

Met PEC alsnog de Eredivisie in

Er was ook interesse van FC Emmen, maar inmiddels heeft Mous zijn keuze gemaakt. Maandag tekende hij een contract dat hem voor twee seizoenen aan PEC Zwolle bindt. Daarnaast is er een optie om een derde jaar met elkaar door te gaan. Bij De Blauwvingers vertrokken Diederik Boer (gestopt) en Mickey van der Hart (Lech Pozna?). PEC haalde vorige week met Michael Zetterer een andere doelman en hij wordt de concurrent van Mous. "Aan mij nu de taak om die plek onder de lat te veroveren. Ik kijk uit naar de eerste wedstrijden en mijn kennismaking met de supporters", aldus Mous op de website van zijn nieuwe werkgever.

 
Aanmelden
Advertorial
jukebox Laatste: De Jukebox: Michael Chacón (FC Emmen)
superelf Laatste: Superelf Romano Denneboom: Van Gentenaar via El Ahmadi naar Elia
transfergeruchten Laatste: 'Bilal Basacikoglu gesignaleerd bij Trabzonspor'
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <